Ingezonden persbericht


Audio interview Toazted met 'taalvernieuwers' De Jeugd van Tegenwoordig

Wat is er gebeurd met de Jeugd van Tegenwoordig?

"U2 kan de kanker krijgen!"

Een van de opmerkelijkste hitsuccessen van de laatste tijd is ongetwijfeld "Watskeburt" van de rapgroep De Jeugd van Tegenwoordig. Deze heren stonden in het voorprogramma van Snoop Dogg in Ahoy. Voorafgaande van hun show hadden ze even de tijd om als 'spreekbuis' op te treden voor de jeugd van tegenwoordig. Toazted had een exclusief audio interview met deze 'taalvernieuwers'. Dit exclusieve interview staat nu online op www.toazted.nl.

Op de vraag wat ze er van vonden dat U2 ze bijna voorbij streven in de hitlijsten (U2 staat momenteel op de derde plaats van de top 40) was het antwoord; "U2 kan de kanker krijgen weet je. Bono fuck you!! We hebben al een nieuwe single die 'U2 kan de kanker krijgen' heet. Maar daar zijn we nog niet helemaal uit."

Naast deze opmerkelijke quote zijn er nog talloze andere quotes te vinden in dit unieke interview met de heren die bovenaan de hitlijsten staan. Wil je weten hoe ze aan het accent van 'Watskeburt' komen, wanneer hun album uitkomt en wie de teksten schrijft is dit audio interview meer dan interessant.

P.Dronq, Willie Wartaal en Vieze Fur, met muzikale ondersteuning van Majoor Vloshart, de Neger Des Heils, tekenden bij het gerenommeerde Nederlandse hiphop label van Kees de Koning voor hun single 'Watskeburt'. In no time werd dit de meest gehoorde kreet op straat, in de metro en op het werk.

Het Toazted-team bestaat uit journalisten van gerenommeerde radio- en televisiestations en muziekbladen. Zij gaan vrijwel dagelijks op pad met als doel het doen van een uniek, interessant en breder interview dan 'de rest'. Ook is sinds september 2004 het programma Toazted Radio wekelijks te beluisteren op KinkFM. In 2005 volgen naast muziek ook sport en nieuwsinterviews. Toazted werkt ook samen met KinkFM aan een Podcast-site.

Prijsvraag De Jeugd van Tegenwoordig: http://www.toazted.nl/artistinfo.php?artist=620