Ingezonden persbericht


Persbericht
Studenten halen de ASVA achter de geraniums vandaan!

Amsterdam - Een brede groep studenten heeft zich verzameld om de ASVA Studentenunie achter de spreekwoordelijke geraniums vandaan te halen. Momenteel moet de Amsterdamse studentenbeweging om de organisatie heen opereren. Vanuit de groep die zich ASVAtief noemt hebben zeven mensen zich kandidaat gesteld om aanstaande maandag op de ledenvergadering als het nieuwe bestuur van de ASVA geinstalleerd te worden. Kandidaat voorzitter Rosalie Smit: "De huidige studentenunie is een soort ANWB, terwijl studenten juist ook een politieke spreekbuis nodig hebben. De ASVA moet meer smoel krijgen!"

De zeven van ASVAtief zijn bezig studenten te mobiliseren om te komen stemmen op de ledenvergadering. Veel actieve studenten zaten al tijden te wachten totdat iemand eindelijk de moeite zou nemen de ASVA weer bij de studentenbeweging te betrekken. Ook veel studenten uit bijvoorbeeld studieverenigingen vinden het een leuk initiatief en hopen volgend jaar meer van de ASVA te merken.

Studenten voelen zich niet vertegenwoordigd door de ASVA. Het is nu een vrij gesloten groep en zij werft leden via fietsverkoop. ASVAtief wil een doelgerichte ledenwerving, waarbij de inhoud ook een belangrijke rol speelt. "Als zelfs je leden niet bewust achter je doelstelling staan, kan je geen representant van de studenten zijn", aldus Rosalie Smit.

De ASVA moet het platform worden van actieve studenten. Er moet veel meer ruimte zijn voor initiatieven van studenten. De Studentenunie zou studenten meer moeten betrekken en informeren over ontwikkelingen die studenten raken. De identiteitscrisis die de ASVA nu terughoudend maakt om stelling te nemen, moet afgelopen zijn. Kandidaat vice-voorzitter Tamira Combrink: "Er moet maar eens echt werk worden gemaakt van goed onderwijs, fatsoenlijk huisvestingbeleid en een betere werk- en inkomenspositie voor studenten. De achterban is er, nu moeten we de ASVA er nog bij betrekken."

Er gaan allerlei wilde roddels in de rondte. Om twijfels weg te nemen en studenten verder te informeren over de koerswijziging die ASVAtief voorstaat, organiseert zij donderdag 23 juni vanaf 20 uur een infoborrel in de 'commonroom' van het Spinhuis, Oudezijds Achterburgwal 185.

De algemene ledenvergadering is openbaar en vindt plaats op maandag 27 juni aanstaande, om 19 uur, Vendelstraat 2. "Indien het aantal bezoekers groter is dan redelijkerwijs in deze zaal plaats kan nemen zal de vergadering verplaatsen naar een zaal in het naastliggende CREA I" aldus het presidium van de ASVA Studentenunie.