AutoRai

AANgepast op weg tijdens âMobiliteitsdagen 2005â

(1-4-2005)
Speciaal voor senioren, mindervaliden, rolstoelgebruikers en beleidsmakers van gemeenten en adviserende instanties, organiseren de Auto Aanpassers Nederland (A.A.N.) van 23 tot en met 25 juni de âMobiliteitsdagen 2005â.
Doel van het evenement, dat onder auspiciën van de RAI afdeling Speciale Voertuigen plaatsvindt op het RDW testcentrum in Lelystad, is iedereen uitgebreid kennis te laten maken met alles wat mogelijk is op het gebied van aangepaste voertuigen.

De A.A.N. zal op het middenterrein van dit testcentrum het grootste aantal aangepaste voertuigen dat ooit in Nederland op een beurs onder de aandacht is gebracht bijeenbrengen. U vindt het hier allemaal, van eenvoudige bedieningen aan het stuur tot aan het sturen met de voet dan wel met joystick.

Ook elektrische rolstoelen, scooters en brommobielen ontbreken niet op dit evenement en u kunt deze op een bijzondere proefondervindelijke manier testen.

Het thema van de gratis toegankelijke Mobiliteitsdagen luidt: âAANgepast op wegâ. Dit betekent dat mindervaliden en rolstoelgebruikers, maar ook de beleidsmakers, in de gelegenheid worden gesteld om verantwoord en gecontroleerd kennis te maken met het meerijden of zelf rijden in een aangepaste auto.

Voor het realiseren van de bijeenkomst heeft A.A.N bewust gekozen voor samenwerking met de RDW, aangezien deze instantie de partner is van A.A.N. bij het keuren van aangepaste voertuigen. Een andere belangrijke bijdrage aan de Mobiliteitsdagen levert het CBR, de organisatie die mobiliteit voor mensen met een functiebeperking hoog in het vaandel heeft staan.

Gedurende de Mobiliteitsdagen is een mobiel theoriecentrum aanwezig waar iedereen die dat wil een test kan afleggen.