Erasmus Universiteit Rotterdam

Fratini en Donner op congres over het 'The Hague Programme'

Op donderdag 23 en vrijdag 24 juni 2005 vindt op de Erasmus Universiteit Rotterdam het congres 'Justice and Home Affairs cooperation in the European Union' plaats. Tijdens dit congres zal ruim aandacht worden besteed aan het 'The Hague Programme'; het programma 2005-2010 van de Europese Unie op het gebied van vrijheid, veiligheid en recht.

Diverse gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland, afkomstig uit de politiek, de praktijk en de wetenschap geven hun visie op het The Hague Programme. Het congres wordt geopend door de minister van Justitie, Piet Hein Donner, en de Europees Commissaris van Justitie, Franco Frattini.

De onderdelen van het programma worden toegelicht en bediscussieerd door sprekers van het Nederlandse Ministerie van Justitie en bekende wetenschappers zoals Steve Peers, Jörg Monar, Cyrille Fijnaut en John Vervaele. Op de tweede congresdag kunnen de deelnemers een keuze maken uit de volgende workshopthemaâs: Border and visa policy, Asylum and immigration policy, Police cooperation en Criminal law cooperation. De workshops worden afgesloten met een paneldiscussie. Het laatste onderdeel van het congres is gewijd aan de 'toekomst' van het Haagse Programma waarbij onder andere vertegenwoordigers van de Europese Commissie en het Luxemburgse Voorzitterschap van de Raad aan het woord zullen komen.

De inhoudelijk coördinatoren van het congres zijn prof.dr. Jaap de Zwaan en dr. Flora Goudappel, verbonden aan de Sectie Europees Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Erasmus Universiteit Rotterdam.