Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

28-04-2005

Eerste Hanneke Hillmann lezing op 23 juni

De Hanneke Hillmann lezing is bedoeld als inspiratie voor verpleegkundigen en verzorgenden. Zij worden aangezet zelf het heft in handen te nemen bij de ontwikkeling van hun vak. In de formule van de lezing is een muzikaal onderdeel opgenomen.

Waarom de Hanneke Hillmann-lezing?
Op 1 mei 2004 ging Hanneke Hillmann met pensioen. Zij was een boegbeeld van de verpleegkundige en verzorgende beroepsgroepen. Hanneke Hillmann sloot een carrière van 45 jaar af. Als blijk van waardering voor haar bijzondere verdienste voor beide beroepsgroepen hebben het bestuur en bureau van het Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging (LEVV) en het bestuur van het Nationaal Museum Verpleging en Verzorging (NMVV) besloten een jaarlijkse Hanneke Hillmann-lezing vast te stellen.

Wat voor sprekers?
Voor de lezing worden sprekers gevraagd die een uitdagende visie of een uitgesproken mening hebben over de ontwikkeling van de verpleegkundige en verzorgenden beroepen. Het dienen personen te zijn die een voortrekkersrol vervullen en zich onderscheiden door inspirerend leiderschap, deskundigheid, bekwaamheid, bevlogenheid, motivatie en overtuigingskracht.

De lezing dient verpleegkundigen en verzorgenden te inspireren zelf het heft in handen te nemen bij de ontwikkeling van hun vak en zélf de verantwoordelijkheid daarvoor te voelen. Voor het LEVV en het NMVV is het centrale thema voor deze lezing:

bevordering van de kwaliteit van de zorg Imke Lampe en Inez Sales
Dit jaar is gekozen voor een presentatie door twee personen, die hun visie op de (actualiteit van de) thuiszorg geven:
* mevr. drs. I. Lampe, wijkverpleegkundige bij Amsterdam Thuiszorg
* mevr. H.E.M. Sales MHA, lid raad van bestuur Carint

Imke Lampe werkt al vele jaren vol overtuiging als wijkverpleegkundige in Amsterdam. Zij studeerde kunstgeschiedenis en sociologie, maar voor haar is werken met patiënten in de thuissituatie de grootste uitdaging. Inez Sales werkte als wijkverpleegkundige, maar is nu al weer geruime tijd lid van de raad van bestuur van Carint. Vanuit hun betrokkenheid en ervaring in de wijkverpleging en de thuiszorg zijn beide op landelijk niveau actief binnen de Landelijke Vereniging voor Wijkverpleegkundigen en de LVT.
Muziek
Hanneke Hillmann is een groot muziekliefhebber, zal op het programma ook een optreden van een muziekensemble of solist staan. De muziek kan een op zichzelf staande reden zijn voor mensen om te komen. Datum

23 juni 2005

Polman's Huis, locatie Ottone

Kromme Nieuwegracht 62

3512 HL Utrecht

T 030 2318184
Organisatie

Het LEVV en het Museum hebben besloten de Hanneke Hillmann-lezing dit jaar samen met de AVVV te organiseren. De Algemene Ledenvergadering van de AVVV duurt van 13.30 tot 15.00 uur. Leden van de ALV (ca. 60 personen) kunnen daarna de lezing bijwonen.

Het LEVV en het Museum hopen op 125 tot 150 aanwezigen. De entree is gratis.

Tijdens de afsluitende borrel is er tevens gelegenheid afscheid te nemen van mevrouw Ans van den berg, voorzitter van de AVVV. Programma

15.00 - 15.30 Ontvangst

15.30 - 15.35 Welkomstwoord door Joke Mintjes, directeur van het LEVV

15.35 - 16.15 De Hanneke Hillmann-lezing, door mevrouw drs. I. Lampe en mevrouw I. Sales, MHA

16.15 - 16.30 Muzikaal optreden (...)

16.30 - 18.00 Borrel

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Myriam Crijns

Projectleider LEVV

T 030 2919013 / 030 2919039 (secr.)

E m.crijns@levv.nl