Leefbaar Rotterdam

Adviseer de gemeenteraad!

Is Rotterdam vooruit gegaan? Is gedaan wat is beloofd? Zijn de beoogde resultaten behaald? Dat gaat de gemeenteraad in juni beoordelen.

Op 23 juni legt het college politieke verantwoording af aan de gemeenteraad. En dus ook aan de Rotterdammers! Voordat de gemeenteraad tot een oordeel komt, willen raadsleden eerst weten wat burgers tot nu toe vinden. Op zaterdag 4 juni staan raadsleden daarom op de markt (Binnenrotte) en in de bibliotheek (Hoogstraat) klaar voor een gesprek en een sportieve uitdaging.

Om 15.00 uur kun je debatteren met raadsleden tijdens het 010-actueeldebat van stichting LOKAAL 'Resultaten behaald? Debatteer met de gemeenteraad!'. Dit debat wordt gehouden in de hal van de bibliotheek en eindigt om 17.00 uur.

Raadsleden weten wat er speelt

Raadsleden hebben de taak om de mening van burgers te laten horen wanneer besluiten moeten worden genomen. Een van de belangrijkste taken van raadsleden is daarom die van volksvertegenwoordiger. Om het werk goed te kunnen doen moeten ze weten wat er speelt in de stad. Raadsleden gaan daarom de straat op om te zien en horen wat er speelt.

In juni is het weer zover. Dan moet het college opnieuw tekst en uitleg geven aan de gemeenteraad over beleid en resultaten in het aflopen jaar.? Is de stad vooruit gegaan?

Is Rotterdam veiliger is geworden? Hoe staat het met de Islamdebatten, Integratie en inburgering? En de werkgelegenheid? Zijn de resultaten behaald? De gemeenteraad nodigt Rotterdammers uit om hun mening te geven. Ontmoet en adviseer de raad op straat!

Sport met de raad

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 4 juni bij het publieksevenement van de gemeenteraad 'Resultaten behaald? Adviseer de raad op straat! Tussen 13.00 uur en 15.00 uur staan raadsleden op de Grote markt op Blaak en in de Gemeentebibliotheek om meningen te peilen. Er kan gevoetbald worden op de Blaak, een babbeltje worden gemaakt in de openlucht sportbar, of een partij schaken worden gespeeld. Ook in de tram kan iedereen zijn of haar kwijt. Tussen 13.00 uur en 15.00 uur reizen raadsleden mee in de sporttram van de RET. Om 15.00 uur is er in de hal van bibliotheek het publieksdebat 'Resultaten behaald? Debatteer met de raad!' van stichting LOKAAL.

Laat deze gelegenheid niet zomaar voorbij gaan. De gemeenteraad wil ieders mening horen? 'Wie Durft deze te geven?'

Of de doelen zijn behaald en of is gedaan wat is toegezegd, wordt op 23 juni door de gemeenteraad besloten. Surf voor meer informatie over 'Resultaten behaald? Adviseer de raad!' naar de website en ga naar de special 'Verantwoording 2005'.