Gemeente Enschede

Stadsdeelgesprekken over integratie

dinsdag 31-05-2005

Vanaf donderdag 23 juni aanstaande start een serie van gesprekken over de stand van zaken met betrekking tot integratie in Enschede. Voor elk gesprek worden de inwoners uit het betreffende stadsdeel uitgenodigd. De stadsdeelgesprekken vinden plaats op:

* donderdag 23 juni, stadsdeel West, RK Basisschool De Triangel;
* donderdag 30 juni, stadsdeel Noord, servicecentrum Noord;
* dinsdag 5 juli, stadsdeel Oost, servicecentrum Oost;
* donderdag 21 juli, stadsdeel Zuid, Twentehallen;
* woensdag 28 september, stadsdeel Centrum, Hoog en Droog 25.

Ook de verantwoordelijk stadsdeelwethouder zal deelnemen aan het gesprek. De gesprekken worden geleid door een medewerker van het Steunpunt Minderheden Overijssel (SMO). Alle avonden beginnen om 19.30 uur. Vervolgens worden in september twee stadsgesprekken georganiseerd, één met jongeren en één met belangstellende inwoners uit de hele stad .

Enschede is een kleurrijke stad. De inwoners zijn oorspronkelijk afkomstig uit meer dan 200 landen. Integreren is een zaak van alle burgers en is zeer belangrijk voor een plezierige, leefbare en welvarende stad. Gelukkig gaat het goed in Enschede. Er zijn niet of nauwelijks spanningen tussen autochtone en allochtone inwoners. Toch wil de gemeente nader met haar inwoners in gesprek: om te toetsen of het beeld klopt, om te horen wat ze vinden van integratie in Enschede. Waar gaat het goed en waar kan het beter? Wat is de bijdrage van de inwoners daarin, wat kunnen instellingen en verenigingen doen, hoe kunnen ondernemers bijdragen en wat is de rol van de gemeente? De gemeente hoort hierover graag de mening van de inwoners, autochtoon of allochtoon.

Het vertrekpunt voor de gesprekken zijn de thema's 'Jeugd en onderwijs', 'Werk en Inkomen', 'Sociale participatie', 'Zorg en gezondheid' en 'Leefbaarheid'. De achterliggende notitie, met een nadere toelichting op de gespreksthema's, is beschikbaar via internet: www.enschede.nl (onder 'Projecten' vindt u de link 'Geintegreerd in Enschede. Wat vindt ù er nou van?).

Vragen of opmerkingen over de integratiegesprekken kunt u mailen naar: integratiegesprek@enschede.nl


---