Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vierjaargetijden: Zuid-Amerikaanse zomereditie van de Vierjaargetijden in Kasteel Hoensbroek

In 2005 organiseert de stichting Euriade in samenwerking met Glaspaleis Heerlen, Venster op Cultuur, een Vierjaargetijden-cyclus. In maart vormde het Glaspaleis reeds het decor voor een bijzondere ontmoeting tussen klank, kleur, vorm en woord in een lente-concert. Om programmatechnische redenen is er voor de concerten in de zomer en herfst gekozen voor een andere locatie, namelijk Kasteel Hoensbroek. Op donderdag 23 juni zal Kasteel Hoensbroek gevuld worden met Zuid-Amerikaanse zomerklanken. Kaarten kosten ¬16,- en zijn te bestellen via de balie van het Glaspaleis (045-5772200). Op de avond zelf zijn de kaarten verkrijgbaar in Kasteel Hoensbroek.

De zomerse editie van de Vierjaargetijden-cyclus staat in het teken van de warme kleuren en klanken uit Zuid-Amerika. Er is een expositie van de Peruaanse kunstenaar Antonio Máro. Op het programma van het concert staan werken van Diego Massimo Pujol: Suite de Buenos Aires (een kwintet voor gitaar, twee violen, altviool en cello) en enkele meesterwerken van Astor Piazolla: L histoire de tango (voor gitaar en viool), Oblivión (voor piano, viool en cello), Chiquilín de Bacchin , Cést l amour , Milonga del Angel en Milonga en ay menor voor piano met teksten van Horacio Ferrer. En tot slot Vier jaargetijden voor piano, viool en cello én Libertango voor piano en strijkkwartet.

De vertolkers van de zomerse editie zijn het Mendelssohn trio Berlijn bestaande uit Stephan Picard (viool), Ramon Jaffé (cello) en Andreas Frölich. Ook zijn de musici Andres Mustonen (viool), Aida Carmen Soanea (altviool) en Alexander Sergei Ramirez (gitaar) te beluisteren.

In het Glaspaleis zijn gehuisvest: Muziekschool Heerlen, Openbare Bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum, filmhuis De Spiegel en de horecagelegenheden.

www.glaspaleis.nl

////////////
Informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz/ Reggie Berkers
045-5772203
j.schmeitz8@heerlen.nl
r.berkers@heerlen.nl

> >