Vereniging Nederlandse Gemeenten

Vng organiseert themabijeenkomst evenementenbeleid voor bestuurders

De VNG organiseert donderdagmiddag 23 juni in samenwerking met de gemeente Haarlem een themabijeenkomst over evenementenbeleid voor gemeentebestuurders (burgemeesters en wethouders). Deze bijeenkomst vindt plaats in de gemeente Haarlem.

Steeds vaker wordt de vraag gesteld of een evenement nu een lust of last betekent voor gemeenten. De kosten voor de handhaving van de openbare orde en veiligheid en het herstellen van eventuele vernielingen komen voor rekening van de gemeenten. Het lijkt wel alsof de voordelen steeds minder opwegen tegen de nadelen. En indien dit het geval is, waarom zou je als gemeente dan nog een evenement (laten) organiseren?

Tijdens de bijeenkomst wordt in kaart gebracht wat de kansen van evenementen zijn voor gemeenten en hoe je bedreigingen inperkt. Dit leidt tot een gemeentelijk evenementenbeleid. Ben van Hees van adviesbureau BRO heeft voor verschillende gemeenten een evenementenbeleid ontwikkeld. Hij zal tijdens de bijeenkomst één van de sprekers zijn.

De bijeenkomst begint om 14:30 en zal om 16:30, onder het genot van een drankje en een hapje, worden afgesloten. De locatie is de raadszaal van de gemeente Haarlem. Een routebeschrijving wordt u bij aanmelding toegestuurd.
De bijeenkomst is toegankelijk voor alle gemeentebestuurders. U dient zich vooraf aan te melden bij Esther Boom via esther.boom@vng.nl of 070 373 8553. Het is aan te raden dit zo snel mogelijk te doen omdat er een maximaal aantal plaatsen is.
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.