Ingezonden persbericht


OPROEP/ UITNODIGING

Oproep aan alle dichters voor het eerste megafooncert en een waardig afscheid van boekhandel demodokos te amsterdam

Bibliotheken en boekhandels bieden steeds minder ruimte aan poëzie. Boekhandel Demodokos in Amsterdam was wat dat betreft een verademing. Eindelijk stond iets gewoon in de kast en hoefde het niet te worden besteld. Helaas konden de boekhandelaren het niet volhouden. Er kwamen te weinig klanten en er werd te weinig verkocht. Hieronder een idee voor een waardig afscheid en een verdiend 'dank je wel'.

Het is al heel lang zo, dat wel een miljoen mensen zelf gedichten schrijven, maar lezen doen ze er geen. Boekhandel Demodokos zal eind augustus dus sluiten. F.Starik, dichter van de maand juni in boekhandel Demodokos, zal tevens de laatste dichter van dienst zijn. Hij zal geen opvolger kunnen benoemen, waarvoor Thomas Möhlmann, wiens debuut De vloeibare jongen op 9 september verschijnt, was aangewezen.

Daarom deze oproep aan alle dichters die schrijven en gelezen willen worden tot een groots geblazen afscheidsode aan de winkeliers Tom en Marijke Hoebee, door de subtielste aller instrumenten; de megafoon!

Gedurende de maand van zijn dichterschap ontving en ontvangt de vijfde dichter van de maand enkele opmerkelijke gasten. De gast van 23 juni zal Vrouwkje Tuinman heten. Starik is i.s.m. Vrouwkje Tuinman de drijvende kracht achter het festival DUIZENDDICHTERS, gepland op 1 juli 2006 in de Stadsschouwburg in Utrecht. Op dit grootscheepse festival zullen duizend mensen evenveel gedichten voordragen. Iedereen is welkom: jong of oud, beginnend of gerenommeerd, iedereen krijgt evenveel spreektijd: 1 minuut.

Donderdag 23 juni nemen Starik en Tuinman met het EERSTE MEGAFOONCERT alvast een voorsprong. Komt allen en blaas één gedicht van precies 1 minuut dit fijnzinnige doolhof van muziek en poëzie in. Een pleidooi voor de korte, doch krachtige poëziebijeenkomst.

EERSTE MEGAFOONCERT, donderdag 23 juni, 20.00 uur, toegang en deelname gratis. Aanschaf van tenminste één uitgave verplicht. Afrekenen aan de kassa.

Graag tot ziens bij Demodokos - lezen & luisteren!

Aanstaande donderdag 16 juni, 20.00 uur: ONS LEVEN ALS MUSEUM, m.m.v. Meinbert Gozewijn van Soest, Tineke Reijnders en F. Starik.

Frank Starik kan bereikt worden op: info@starik.nl

Steunbetuigingen en dankwoorden voor Tom en Marijke Hoebee graag naar:

Demodokos
Reestraat 24
1016 DN Amsterdam
telefoon 020 489 59 85
fax 035 646 97 24
www.demodokos.nl

info@demodokos.nl

wo-vrij 11.00-18.00 uur
za 11.00-17.00 uur