Gemeente Den Haag

juni 2005
Visserijspel leert kinderen meer over duurzaamheid (16 juni) Op 23 juni houden Haagse schoolkinderen in Sea Life Scheveningen het Visserijspel ten doop. Het Visserijspel wordt dan voor het eerst gespeeld door Wethouder Ries Smits van Nieuwe Gebieden en Duurzaamheid en groep zes en zeven van basisschool De Drie Linden. Door het spelen van dit nieuwe spel leren de scholieren wat duurzaamheid is. Verantwoord vissen blijkt de oplossing.

Lesmaterialen
De gemeente Den Haag heeft voor het Primair Onderwijs een uitgebreid aanbod van activiteiten en lespakketten op het gebied van natuur- en milieueducatie. Alle Haagse basisscholen kunnen hier kosteloos gebruik van maken. Het Visserijspel is een nieuw spel dat wordt aangeboden in het programma voor het komende schooljaar.

Vis met mate
Het Visserijspel is gemaakt voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool. In groepjes proberen de spelers van het spel zo verantwoord mogelijk vissen uit de zee te vangen. Het spel krijgt een verrassende wending wanneer blijkt dat er niet genoeg vissen overblijven als er overmatig wordt doorgevist. Door samenwerking tussen de spelers en het besef dat ze niet méér vissen kunnen vangen dan er ieder jaar geboren worden, kan het spel tot een goed einde worden gebracht.

Toosten met scheepschampagne
Groep zes en zeven van basisschool De Drie Linden hebben op 23 juni niet alleen de eer om als allereerste het spel te spelen. Om het spel te dopen drinken zij ook, samen met de Haagse wethouder Smits, echte (alcoholvrije) scheepschampagne. Als klap op de vuurpijl krijgen de kinderen een rondleiding door Sea Life Scheveningen én maken ze met een vissersschip een rondvaart op de Noordzee.