KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

21-6-2005

VanUden TUDelft Zeilteam klaar voor Tour de France à la Voile

Na maanden van voorbereiding is het vanUden TUDelft Zeilteam klaar voor deelname aan de Tour de France à la Voile 2005. Op donderdag 23 juni zal Prof.dr.ir. J.T. Fokkema, Rector Magnificus van de TU Delft, het studententeam om 17.30 uur vaarwel wensen. Dat gebeurt voor de Faculteit 3mE, waar de opleiding Maritieme Techniek is gehuisvest, in het bijzijn van betrokken professoren, medestudenten, decanen, familie en vrienden. Zij krijgen daarbij de kans om de Mumm 30 en de teamtruck te bezichtigen.

Het wordt echt een Delfts feestje, zegt algemeen teammanager en stuurman Koen Smits. Veel van de genodigden hebben het eigenlijk nog nooit gezien, dus we nemen alles mee naar Delft. De boot en de truck, waarin we allemaal overnachten, komen waarschijnlijk op het voorplein van de Faculteit 3mE te staan. De heer Fokkema zal de twaalf zeilers en vier walploegleden een hart onder de riem steken, waarna de toost op een behouden vaart volgt.

Vertrek naar Frankrijk
Op vrijdag 24 juni vertrekt de Mumm 30 van het vanUden TU Delft Zeilteam naar de startplaats Duinkerken. Op zondagochtend verlaat de truck met de zeilers de thuishaven. Smits: We hebben dan de zondag en maandag om alles te laten meten. Dinsdag en woensdag zullen we het water op gaan om te trainen. Donderdag is een persdag van de Tour, dus dan mag er niet worden gevaren. De eerste wedstrijd voor de kust begint op vrijdag. In de eerste week van de Tour krijgen de studenten versterking van de semi-professionele zeiler Erik van Vuuren. Smits: Hij weet veel van de Mumm en heeft ook met Jochem Visser de Admirals Cup gevaren. Hij zal ons met zijn kennis en ervaring coachen. Daar zijn we erg blij mee, want in die eerste dagen zit ook de langste afstandsrace van 150 zeemijlen. Studententeams mogen gedurende het gehele evenement twee professionele bemanningsleden meenemen.

Over het vanUden TUDelft Zeilteam
Het vanUden TUDelft Zeilteam telt twintig personen, waarvan twaalf zeilers met uiteenlopende ervaringen. Het walteam bestaat uit vier vaste krachten en dan zijn er nog vier thuisblijvers die de campagne met raad en daad bijstaan. De totale organisatie is ondergebracht in de Stichting Delft Challenge. Die maakt weer onderdeel uit van Broach, de wedstrijdzeilvereniging van TU Delft-studenten. Het doel van deze driejarige campagne is de overwinning in het studentenklassement van de Tour de France a la Voile. Deze race duurt een hele maand en gaat dit jaar op 1 juli van start in Duinkerken.

De volgende partijen ondersteunen het vanUden TUDelft Zeilteam: vanUden, TU Delft, Active24, Holmatro, GrandOptical, Eurotech, Avery Graphics, LA 84, Henri Lloyd en Vrolijk Watersport.

Internetadres: www.delftchallenge.nl
E-mailadres:diana@diabo.nl