Gemeente Den Haag

juni 2005
Marinierskapel speelt "On the sunny side of the street" (20 juni)

In het kader van Koninklijke Residentie Den Haag geeft de Marinierskapel van de Koninklijke Marine op donderdag 23 juni as. van 12.30 uur tot 13.30 uur een lunchconcert op het Plein. Tijdens het concert wordt "On the Sunny Side of the Street " van John Clayton ten gehore gebracht. Verder speelt de kapel werken als The Best of "Earth, Wind of Fire"; Stan Kenton in Concert ; Rosanna in Africa; Grease Medley en de bekende Posthoorn Galop. Ook zullen Zorg dat je erbij komt van Tom Manders en de Defileermars van de Koninklijke Marine weerklinken. De kapel speelt onder leiding van de majoor der Marinierskapel Pieter Jansen.

De Marinierskapel, opgericht in 1945, kan worden gerekend tot één van de beste militaire orkesten ter wereld. De kapel gaat regelmatig mee op staatsbezoeken van de Koningin en met handels- en exportmissies van het ministerie van Economische Zaken.
Naast de volledige bezetting beschikt de Marinierskapel over een dansorkest, een combo, een koperkwintet en een strijkje. Dit laatste treedt vaak op tijdens officiële staatsbanketten. Tot de Marinierskapel behoren ook de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers, die tevens als Caribische steelband kunnen optreden. De Marinierskapel en de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers zijn gelegerd in de Van Ghentkazerne te Rotterdam.