Provincie Friesland

PERSUITNODIGING

Nummer: 035 LM
Datum: 22 juni 2005

Openbare inspraakbijeenkomst op 23 juni over
provinciaal milieubeleidsplan 2006 - 2009

In het ontwerp Frysk Miljeuplan 2006-2009 staat het beleid dat de provincie de komende jaren op het gebied van milieu voor ogen staat. Onder het motto "Samen werken aan een schoon, gezond en veilig Fryslân" wil de provincie samen met andere partijen aan de slag. Tot en met 6 juli 2005 kunnen betrokkenen en belanghebbenden reageren op het ontwerpplan.

Speerpunten
Het Frysk Miljeuplan is een ambitieus maar realistisch plan. De provincie richt zich meer dan ooit op concrete en meetbare resultaten; geen langdurige pilot-projecten uitvoeren maar innovaties opstarten die vervolgens door anderen worden overgenomen. In het ontwerpplan staan drie speerpunten centraal: water, energie en milieukwaliteit in het landelijk gebied. Op het gebied van (verontreiniging van) water, bagger, bevaarbaarheid van waterwegen en bodemsanering spelen problemen waar de provincie veel aan kan doen, samen met anderen. Op het terrein van energiebesparing en stimuleren van duurzame energie zijn de laatste jaren de eerste aanzetten gegeven. Het komt nu op de uitvoering aan, zodat ook Fryslân haar bijdrage levert aan het realiseren van de Kyoto-doelstellingen. Veranderingen in het rijksbeleid bieden de provincie meer mogelijkheden de milieukwaliteit in het landelijk gebied te verbeteren. Bijvoorbeeld door het inzetten van het (nieuwe) Investeringsbudget Landelijk Gebied voor de kwaliteit van de Ecologische Hoofdstructuur.

Inspraak
Op donderdag 23 juni 2005 van 20.00 tot 22.00 uur vindt in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen een openbare inspraakbijeenkomst over het Frysk Miljeuplan plaats. Aan deze bijeenkomst wordt onder meer meegewerkt door de Commissaris van de Koningin drs. E.H.T.M. Nijpels, prof. ir. N.D. van Egmond, directeur Milieu- en Natuurplanbureau en de heer A.J. Zwart, voorzitter Kamer van Koophandel Friesland.

U bent van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.

Datum: donderdag 23 juni 2005
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Plaats: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen

---- --