Gemeente Tilburg

Datum
22 juni 2005

Tilburg, BBA en Conov leggen afspraken vast

Convenant tussen gemeente, BBA en consumentennetwerk openbaar vervoer op 23 juni getekend

Op 23 juni 2005, om 16.00, zullen wethouder Aarts van verkeer en vervoer, de heer Ton Bertens, concessiemanager Tilburg van BBA en de heer Henk Denissen, voorzitter van het consumentennetwerk openbaar vervoer Tilburg (Stichting Conov), een convenant ondertekenen dat de afspraken tussen de partijen vastlegt.

Stichting Conov is eind 2003 opgericht, als adviesorgaan namens de reizigers in het openbaar vervoer. Zij adviseren de gemeente Tilburg en BBA over zaken als wijzigingen in de dienstregeling, de wijkbussen toegankelijkheid en sociale veiligheid. Zij doen dit zowel op verzoek van gemeente en BBA als op eigen initiatief.

In het de concessie, het contract tussen gemeente en BBA voor het uitvoeren van het openbaar vervoer, waren al een aantal afspraken over de advisering door reizigersorganisaties opgenomen. In het convenant zijn deze verder uitgewerkt. Zo is vastgelegd waarover Conov mag adviseren, hoe gemeente en BBA met deze adviezen doen en binnen hoeveel tijd een advies wordt behandeld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Arjan Klapwijk, (013-5428588, 06-54235343)

---- --