Informatieavond Vestia Rotterdam Zuid in Hordijkerveld deelgeb

23.06.2005 / 09:47 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vestia rotterdam zuid

Vestia Rotterdam Zuid heeft tijdens de informatieavond op 22 juni 2005 verslag gedaan van de huisbezoeken in de 7 galerijflats in Hordijkerveld in deelgebied II. Voor deze flats had Vestia een voornemen tot sloop, maar de complexcommissie liet weten dat een aantal bewoners het daar niet mee eens was. Middels de huisbezoeken wilde Vestia Rotterdam Zuid weten hoeveel mensen bereid waren mee te werken aan het verhuisproces gegeven de voorwaarden zoals gesteld in het sociaal plan. Een ruime meerderheid van de bewoners (86%) bleek bereid te zijn mee te werken. Daarom heeft Vestia Rotterdam Zuid besloten de sloop van de 288 galerijwoningen door te zetten.

Sociaal plan
Met de Bewonersvereniging Hordijkerveld en een aantal bewoners uit de flats is gesproken over het sociaal plan, waarin afspraken staan over verhuiskostenvergoeding, urgentie en aanvullende diensten. Het sociaal plan voor de bewoners uit deelgebied II is door Vestia vastgesteld en op 22 maart 2005 aan bewoners gepresenteerd. Kort na deze avond zijn de huisbezoeken gestart.

Huisbezoeken
Tijdens de huisbezoeken is bewoners gevraagd of ze onder de voorwaarden van het sociaal plan bereid zijn mee te werken aan het verhuisproces. Uit de huisbezoeken onder 265 van de 288 huishoudens blijkt dat 227 huishoudens bereid zijn mee te werken aan het verhuisproces. Dit is voor Vestia reden om het voornemen tot sloop om te zetten in een aanvraag voor een woningonttrekkingsvergunning en daarmee de weg naar sloop nieuwbouw definitief in te slaan. Dit is op de informatieavond op 22 juni aan de bewoners meegedeeld.

Beheerplan
Ook heeft Vestia op 22 juni een beheerplan gepresenteerd waar zaken rond het beheer van de flats zijn afgesproken voor en tijdens de uitverhuizing en tot aan de sloop. Het plan is tot stand gekomen na intensief overleg met de Bewonersvereniging Hordijkerveld en enkele bewoners van de flats. Het beheerplan is bedoeld om de leefbaarheid van de flats op peil te houden in de komende periode tot de daadwerkelijke sloop van de flats. Bewoners zijn uitgenodigd een 'vinger aan de pols te houden' en te laten weten wanneer er zaken misgaan. Er komt een meldpunt in één van de flats waar bewoners terecht kunnen met vragen en ondersteuning kunnen krijgen bij de verhuizing. De woningen die leeg komen zullen tijdelijk verhuurd worden, zodat ook dit een bijdrage levert aan de leefbaarheid de komende jaren tot sloop.