Nieuwe draadloze printserver en workgroup-switch van Netgear

Netgear's WGPS606 54 Mbps draadloze printserver biedt thuisgebruikers en kleine organisaties twee USB-poorten, een 4-poort switch en snelle connectiviteit met een draadloos netwerk

Rotterdam, 23 juni 2005 - Netgear introduceert een nieuwe draadloze printserver/switch voor kleine netwerken: de Netgear 54 Mbps Wireless Print Server met 4-poorts Switch (WGPS606). Deze 54 Mbps (802.11g) draadloze printserver beschikt over twee USB-poorten, een ingebouwde 4-poorts 10/100 Mbps Ethernet switch en een draadloze Ethernet-bridge. Het apparaat is bij uitstek geschikt voor thuisgebruikers of kleine organisaties die printers, computers, spelcomputers en digitale muziekspelers aan een bestaand draadloos netwerk willen koppelen.

Via de Netgear Wireless Print Server kunnen gebruikers met een draadloos netwerk gemakkelijk twee USB-printers aansluiten, op de plek waar dit het beste uitkomt. Voor thuisgebruikers betekent dit bijvoorbeeld een einde aan lelijke kabels door het hele huis. Zakelijke gebruikers kunnen via de Wireless Print Server gemakkelijk, snel en tegen lage prijs vier PC's op hun bestaande draadloze netwerk aansluiten, zonder dat daarvoor kostbare draadloze netwerk-adapters aangeschaft hoeven te worden. Daarnaast kunnen twee USB-inkjet of -laserprinters op de Wireless Print Server worden aangesloten en gebruikt worden door alle PC's op het netwerk. Het apparaat neemt weinig ruimte in beslag, dankzij het compacte verticale ontwerp.

Ook andere apparaten kunnen via de Wireless Print Server op het draadloze netwerk worden aangesloten, zoals spelcomputers en digitale media spelers met een Ethernet-aansluiting. Wanneer de Wireless Print Server bijvoorbeeld in de woonkamer staat en daarop twee printers, een spelcomputer en een PC zijn aangesloten, kan vader op zijn desktop PC emails lezen en documenten afdrukken op de printer, terwijl één van de kinderen een online game speelt en moeder met haar notebook vanuit de slaapkamer draadloos een routebeschrijving afdrukt op de printer in de woonkamer. Allemaal zonder dat er allerlei draden en kabels tussen de verschillende kamers liggen.

De Netgear 54 Mbps Wireless Print Server met 4-Port Switch is gemakkelijk te installeren - een belangrijk voordeel voor kleine bedrijven. De complete installatie duurt slechts enkele seconden, dankzij de Netgear Smart Wizard Configuration Assistant. Deze detecteert en configureert automatisch de aangesloten printers en de printserver, waarbij de gebruiker heldere stap-voor-stap instructies krijgt. De Wireless Print Server beschermt het netwerk ook tegen indringers, met behulp van 40-bit (64-bit) en 128-bit WEP-encryptie en WPA-PSK beveiliging.

De Wireless Print Server kan gebruikt worden met zowel 802.11g als 802.11b draadloze netwerken en is tevens compatibel met de nieuwere generaties netwerkproducten van Netgear, waaronder de RangeMax Wireless Router (WPN824). De RangeMax Router is ontwikkeld om 'dode zones' in het draadloze netwerk te voorkomen, biedt een groot bereik en een hoge snelheid. Dit kan oplopen tot 10 maal het bereik en de snelheid van standaard 802.11g draadloze netwerken.

De Netgear 54 Mbps Wireless Print Server WGPS606 is per direct leverbaar. De adviesprijs bedraagt ¤129 (excl. BTW). Netgear biedt een jaar garantie en technische ondersteuning in het Nederlands. Het product wordt geleverd met een netstroomadapter, twee USB-kabels, een installatiegids en een CD-ROM.

Netgear
Netgear (Nasdaq: NTGR) ontwerpt geavanceerde netwerkproducten die voorzien in de specifieke behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen en van thuisgebruikers. Het productaanbod van het bedrijf telt ongeveer 100 producten waarmee gebruikers hun Internetverbinding, randapparaten, bestanden, digitale multimedia content en toepassingen kunnen delen en gebruiken met meerdere computers en andere apparaten met Internettoegang. Het hoofdkantoor van Netgear bevindt zich in Santa Clara, Californië. Meer informatie is te vinden op www.netgear.com.