Stad Utrecht, 10.10 uur

Utrecht 23-06-2005 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Achtervolging bromfiets

DE MEERN Op woensdagmiddag heeft de politie een 16-jarige bromfietser uit De Meern aangehouden na een achtervolging.

Omstreeks 13.50 uur zagen surveillerende agenten een 16-jarige bromfietser zonder helm rijden op de Heldammersingel. Bij het zien van de agenten ging hij ervandoor. Hij reed een woonwijk in waar veel kinderen aan het spelen waren. Toen hij ten val kwam, ging hij er te voet vandoor. Hij kon echter door agenten worden aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. Door het roekeloze rijgedrag van de bromfietser schrok een fietsend kind, waardoor deze ten val kwam. Op het bureau bleek dat de bromfiets was gestolen. De verdachte is hierop ingesloten voor verhoor.

Te diep in glaasje gekeken

UTRECHT Op woensdagavond is een 41-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 23.55 uur werd hij gecontroleerd op de Stationsstraat. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Hierop is hij aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 520 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Lastige slaper

UTRECHT Op woensdagavond is een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

Omstreeks 23.05 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er iemand in de berm op de Biltsestraatweg zou liggen. Ter plaatse troffen de agenten de 36-jarige man aan, hij lag te slapen in de berm. Toen de agenten hem een bekeuring wilden geven en naar zijn identiteitsbewijs vroegen, begon hij zich lastig te gedragen. Hij toonde een identitietsbewijs, maar de foto kwam niet overeen met man. Hij wilde weglopen, maar werd vastgehouden door één van de agenten. Hierop probeerde hij één van de agenten een klap te geven, dit mislukte echter. Om hem onder controle te krijgen, moest hij gepepperd worden. Hij werd geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingeloten voor verhoor om zijn identiteit te achterhalen.

Gordel- en snelheidscontrole

UTRECHT Op de Burgemeester Norbruislaan heeft de politie op woensdag een gordel- en snelheidscontrole gehouden.

Tussen 09.30 uur en 12.30 uur werden 389 automobilisten gecontroleerd op het dragen van de gordel. 33 Automobilisten droegen de gordel niet en kregen hiervoor een bekeuring.

Tussen 09.30 uur en 11.00 uur werden 289 automobilisten gecontroleerd op snelheid. In totaal reden 56 bestuurders harder dan de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/u.

Winkeldievegge aangehouden

UTRECHT Op woensdagavond is een 36-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 20.35 uur zag beveiligingspersoneel dat zij artikelen stopte in een geprepareerde tas onder haar rok. Nadat zij de kassa was gepasseerd zonder de artikelen af te rekenen, werd zij aangehouden door beveiligingspersoneel. Zij droegen haar over aan de ter plaatse gekomen agenten. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.