Gemeente Gilze en Rijen

17 juni 2005

Hoogleraar H. Roos benoemd tot Officier

Rijenaar H. Roos (61) is vandaag (vrijdag 17 juni 2005) koninklijk onderscheiden. Minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat speldde hem de versierselen op die horen bij die van een Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Professor doktor Hugo Roos is sinds 1992 hoogleraar Logistiek Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Eerder bekleedde hij soortgelijke functies aan de Verkeersacademie in Tilburg en de KMA in Breda. Door vele publicaties op zijn vakgebied (zon 300 in binnen- en buitenland) geldt hij als een internationale autoriteit op het gebied van verkeer en vervoer. Ook in Nederland wordt hij gezien als hét vervoerseconomisch gezicht.

Daarnaast bekleedde de heer Roos vele nevenfuncties. Vaak hielden die verband met zijn vakgebied maar hij was bijvoorbeeld ook lid van de gemeenteraad van Gilze en Rijen en mede-oprichter van de Rijense politieke partij P70 (die later opging in Gemeentebelang). Daarnaast was hij penningmeester van het bestuur van de Stichting Maatschappelijk Werk en Gezinszorg Rijen, voorzitter van de Stichting Protestants Onderwijs Rijen en bestuurslid van de Stichting Klassiek Delfshaven die jaarlijks openlucht concerten organiseert met gerenommeerde artiesten.