Gemeente Geldermalsen

Informatierubriek week 25, 23-06-05


* Avondopenstelling Burgerzaken vervalt

* 4e en laatste termijn aanslag Gemeentelijke Belastingen 2005
* Werkzaamheden Lingedijk te Buurmalsen

* Tijdelijke verkeersmaatregelen

* Bekendmaking verkeersbesluit Eenrichting Dr. van der Willigenstraat - Tricht

* Bekendmaking Wet Mileubeheer

* Ontwerp Structuurplan bedrijventerrein Hondsgemet
* Inritvergunningen

* Kapvergunningen

* Wie wil bouwen/slopen

* Wie mag bouwen/slopen

* Commissie voor bezwaarschriften voor de gemeente Geldermalsen
* Openbare vergadering gemeenteraad

* Collecte Nederlandse Rode Kruis

Avondopenstelling Burgerzaken vervalt

In de zomermaanden, juli en augustus, komt de avondopenstelling (op dinsdag) van Burgerzaken te vervallen.
In deze maanden zijn de openingstijden van Burgerzaken als volgt:
* maandag t/m vrijdag 08.30 12.30 uur

* dinsdagmiddag 13.30 17.00 uur

* woensdagmiddag 13.30 16.00 uur

Vanaf 6 september a.s. kunt u op dinsdagavond weer tot 19.00 uur terecht bij Burgerzaken.

4e en laatste termijn aanslag Gemeentelijke Belastingen 2005

Eind februari 2005 zijn de aanslagen voor de gemeentelijke belastingen 2005 opgelegd. Voor de belastingplichtige die niet deelnemen aan de automatische incasso vervalt op 30 juni 2005 de vierde en laatste termijn van deze aanslag. Dit betekent dat op deze datum het gehele aanslagbedrag voldaan dient te zijn.
Voor de betaling van deze termijn kunt u gebruik maken van één van de vier acceptgiros die u zijn toegezonden bij deze aanslag.

Bij vermissing van de acceptgiro(s) kunt u ook een eigen overschrijvingsformulier gebruiken en het bedrag overmaken op rekeningnummer 28.50.32.615 bij de BNG te Den Haag.

Indien u een bezwaarschrift tegen de aanslag heeft ingediend of een verzoek tot kwijtschelding heeft gedaan, heeft u voorlopig uitstel van betaling gekregen. Zodra ten aanzien van uw bezwaarschrift of verzoek tot kwijtschelding een beslissing is genomen, zult u hierover nader bericht ontvangen.

Informatie
Indien u nog nadere informatie wenst over de aanslag, dan kunt u zich wenden tot de afdeling Financiën, Kuipershof 2, Postbus 112, 4190 CC te Geldermalsen.

* Voor informatie over de wijze waarop de aanslag vastgesteld of berekend is kunt u contact opnemen met de cluster Belastingen. Hiervoor zijn een viertal telefoonnummers beschikbaar, nl. (0345) 586 659, 586 660 en 586 661;

* Voor informatie over de betaling en invordering kunt u contact opnemen met de cluster Financiële Administratie. Hiervoor zijn een tweetal telefoonnummers beschikbaar, nl. (0345) 586 668 en 586 670;

* Voor informatie over het verkrijgen van kwijtschelding, dan kunt u contact opnemen met de sector Samenleving. Hiervoor is als doorkiesnummer beschikbaar (0345) 586 701.

Ook kunt u van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur 12.30 uur een bezoek brengen aan het gemeentehuis.

Werkzaamheden Lingedijk te Buurmalsen

Vanaf maandag 27 juni t/m vrijdag 1 juli 2005 worden er werkzaamheden uitgevoerd op de Lingedijk te Buurmalsen, ter hoogte van de begraafplaats. De drempel aldaar wordt versmald en er wordt een gedeelte van de weg herbestraat.

Het verkeer wordt omgeleid via de Rijksstraatweg over de Groeneweg te Buurmalsen, dit wordt met borden aangegeven. De begraafplaats blijft echter bereikbaar.
De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemersbedrijf A.L.van Kessel uit Geldermalsen. Toezichthouder namens de gemeente is de heer W.van de Werken, tel (0345) 586695.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Tijdelijke wegafsluiting ivm de 20e recreatieve triatlon Beesd op zaterdag 25 juni 2005
De volgende wegen worden afgesloten: (hoek) Appeldijk Notendreef/dijk Oude Waag Kooiweg Oost Beesdseweg Oude Beesdseweg Korte/Lange Avontuurseweg Daam van Dijkweg Busterweg Oude Waag Notenlaan Biersteeg Notendijk Havendijk Middenstraat Dorpsplein Achterstraat Dr.A. Kuyperweg Beukenstraat Middenstraat Dorpsplein.

Tijdelijke wegafsluiting ivm de jaarlijkse rommelmarkt te Acquoy op zaterdag 25 juni 2005
Op zaterdag 25 juni 2005 tussen 08.00 uur 15.00 uur zal een gedeelte van de Lingedijk (vanaf nummer 95 tot en met nummer 51) worden afgesloten in verband met de jaarlijkse markt.

Tijdelijke verkeersmaatregel ivm het 11-dorpenspel te Meteren De Achtersteweg te Meteren zal op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli a.s. gedeeltelijk worden afgesloten in verband met de activiteiten rondom het 11-dorpenspel.

Bekendmaking verkeersbesluit Eenrichting Dr. van der Willigenstraat - Tricht

Bekendmaking
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij op 14 juni jl. heeft ingestemd met het volgende verkeersbesluit:

Instellen van eenrichtingsverkeer op de Dr. van der Willigenstraat voor alle verkeer met uitzondering van (brom)fietsers tussen de aansluiting met de Twee Morgen en de Pr. Johan Frisoplaats. Inrijden is enkel toegestaan vanaf de zijde van de Pr. Johan Frisoplaats. Dit wordt aangegeven door plaatsing van borden C2, C3 en C4 zoals opgenomen in de bijlage van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, met onderbord: "uitgezonderd (brom)fietsers". Tevens wordt op de aansluiting met de Twee Morgen een fysieke afscheiding gemaakt, zodat het gemotoriseerde verkeer niet de binnenbocht kan nemen.

Ter inzage
Het verkeersbesluit met bijbehorende tekening ligt met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie, zes weken ter inzage.

Toelichting
De verkeerssituatie bij scholen is vaak tijdens het aan- en uitgaan van de school een probleem. Niet zelden is hier de verkeersveiligheid in het geding. Ook basisschool Op 't Hof aan de Dr. van der Willigenstraat in Tricht heeft hiermee te kampen. Om aan de problemen tegemoet te komen is het gewenst van de Dr. van der Willigenstraat een eenrichtingsweg te maken voor het gemotoriseerde verkeer. Hierdoor ontstaat een rustiger en overzichtelijker verkeersbeeld. Het gemotoriseerd verkeer komt slechts van een kant aanrijden. Door te kiezen voor eenrichting vanaf de Pr. Johan Frisoplaats kunnen de kinderen die met de auto worden gebracht direct vanaf de passagierskant uitstappen op het trottoir voor de school. Ook voor ouders op de fiets verbetert de situatie. Doordat er niet langer gemotoriseerd verkeer in tweerichtingen door de straat rijdt ontstaat er meer ruimte om ongehinderd te fietsen.
Het wellicht ervaren ongemak voor de overige weggebruikers die in de huidige situatie in beide richtingen gebruik maken van de Dr. van der Willigenstraat weegt niet op tegen het te behalen verkeersveiligheidseffect door het instellen van eenrichtingsverkeer. Het verkeer dat niet langer van hun oude route gebruik kan maken heeft met de Twee Morgen en de Hoekenburg goede alternatieve routes ter beschikking.

Bezwaar
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na de dag waarop burgemeester en wethouders het besluit hebben gepubliceerd. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan: burgemeester en wethouders van Geldermalsen, postbus 112, 4190 CC te Geldermalsen.
Het maken van bezwaar schorst niet de werking van deze besluiten. (zie art. 6:16 van de Awb)

Bij de president van de Arrondissementsrechtbank, binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft, kan een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan als het bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist. Voor de behandeling het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Info: vakbalie Bouwen & Wonen, tel. (0345) 586686 Publicatie: 23 juni 2005

Bekendmaking Wet Mileubeheer

Vanaf vrijdag 24 juni 2005 ligt ter inzage:

Verleende vergunning
Horreck B.V. , voor een vergunning voor het veranderen van de inrichting, of de werking daarvan te veranderen van die onderdelen in de inrichting, genaamd Shell Lingehorst gelegen aan Rijksweg A 2 (OZ) te Beesd. De verandering bestaat uit een verplaatsing van het gehele tankstation als gevolg van de verbreding van rijksweg A2.

Inzage stukken
Alle toelichtende stukken liggen tijdens openstellingtijden in het gemeentehuis bij de vakbalie Bouwen & Wonen. Inzage mogelijkheden stukken: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur, dinsdag van 13.30 tot 17.00 uur of na telefonische afspraak. .

Bedenkingen
Tot 21 juli 2005 kunnen bedenkingen schriftelijk kenbaar gemaakt worden bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 112, 4190 CC Geldermalsen).
Het is mogelijk ook mondeling bedenkingen kenbaar te maken of over een ontwerpbeschikking van gedachten te wisselen indien dit voor bovengenoemde datum kenbaar is gemaakt (schriftelijk of via de vakbalie Bouwen en wonen). Wie bedenkingen inbrengt, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Info: vakbalie Bouwen & Wonen, tel (0345) 586686 Publicatie: 23 juni 2005

Burgemeester en wethouders van Geldermalsen.

Ontwerp Structuurplan bedrijventerrein Hondsgemet

Het college van burgemeester en wethouders van Geldermalsen maakt ter voldoening aan het gestelde in artikel 8 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat met ingang van dinsdag 28 juni a.s. gedurende vier weken voor een ieder in het gemeentehuis te Geldermalsen bij de vakbalie Bouwen en Wonen ter inzage ligt het ontwerp Structuurplan bedrijventerrein Hondsgemet.

Het ontwerp Structuurplan bedrijventerrein Hondsgemet geeft de ruimtelijke kaders aan voor de ontwikkeling van een toekomstig bedrijventerrein voor het gebied tussen de Randweg, de Betuweroute en de spoorlijn Geldermalsen Tiel.

Gedurende de periode van 28 juni 2005 tot en met 25 juli 2005 kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent het ontwerp Structuurplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC te Geldermalsen. Gedurende deze periode kunnen de stukken desgevraagd ook ten minste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien. Degenen die schriftelijk een zienswijze naar voren hebben gebracht, worden in de gelegenheid gesteld tot het geven van een mondelinge toelichting, (artikel 8, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening).

Bij de vakbalie Bouwen en Wonen kunt u het ontwerp plan inzien en een nadere mondelinge toelichting ontvangen. Tegen vergoeding van de reproductiekosten (ca. _80,-) kan een exemplaar van het ontwerp Structuurplan aan u toegezonden worden. Wij adviseren u overigens het ontwerp Structuurplan kosteloos in te zien en/of te downloaden via de gemeentelijke website> actueel > projecten/campagnes.

Info: vakbalie Bouwen & Wonen, tel. (0345) 586686 Publicatie: 23 juni 2005

Inritvergunningen

De volgende verleende inritvergunning liggen ter inzage:
1. Fam. de Groot, voor de aanleg van een inrit Molendijk 6 te Rumpt (23 juni 2005);

2. Fam. Westeneng, voor het verleggen van de bestaande oprit Polsteeg
1 te Deil (23 juni 2005).

Inzagetermijn
Vier weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie (zie hierboven).

Bezwaar
Schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.

Toelichting
Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener van het bezwaarschrift, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van bezwaar. Als u bezwaar ingediend heeft en indien het besluit voor u te zware gevolgen heeft om de beslissing op het bezwaarschrift af te wachten, kunt u eveneens meteen een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem, tel. (026) 3592000.

Publicatie: 23 juni 2005

Kapvergunningen

De volgende verleende kapvergunningen zijn ter inzage:
* Vermijzer Vastgoed BV, Rijnstraat 30-34 te Geldermalsen, voor het kappen van 2 eiken en 1 kastanje (23 juni 2005).

Inzagetermijn
Zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.

Bezwaar
Schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.

Toelichting
Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener van het bezwaarschrift, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van bezwaar. Als u bezwaar ingediend heeft en indien het besluit voor u te zware gevolgen heeft om de beslissing op het bezwaarschrift af te wachten, kunt u eveneens meteen een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem, tel. (026) 3592000.

Info: vakbalie Bouwen & Wonen, tel. (0345) 586686 Publicatie: 23 juni 2005

Wie wil bouwen/slopen

De volgende aanvragen zijn ter inzage:

1. Lichte bouwvergunning: A. Schook, Steenvliet 10 te Geldermalsen, gedeeltelijk veranderen berging (8 juni 2005);
2. Reguliere bouwvergunning: Woningbouwvereniging Volkshuisvesting Geldermalsen, Bulkstraat 4, 6, 8, 10, 12, 16, 18a, 20 en 20a te Deil, gedeeltelijk veranderen en vergroten woningen (20 juni 2005);

3. Lichte bouwvergunning: J.E.A. Pin, Verlengde Bredestraat 21 te Meteren, vergroten woning (16 juni 2005);

4. Reguliere bouwvergunning: M.A. van Osch, J.H. Derksenstraat 5 (kavel 3) te Meteren, oprichten woning met garage (16 juni 2005);
5. Lichte bouwvergunning: C. Bosschaart, Rijksstraatweg 35 te Buurmalsen, vergroten hooiberg (16 juni 2005);
6. Reguliere bouwvergunning: M. van As, Meersteeg 32c te Tricht, oprichten tuinbouwkassen (21 juni 2005);

7. Reguliere bouwvergunning; Mts. Hakkert, Oude Hoevenseweg 3 te Tricht, oprichten veldschuur (21 juni 2005);
8. Reguliere bouwvergunning: M.C. Boelema, G.H.C.F. Siebrandsstraat 13 (kavel 45) te Meteren (21 juni 2005).

Inzage termijn
Twee weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.

Toelichting
Deze publicatie heeft slechts een informerend karakter, mogelijkheden voor het indienen van bezwaar zijn nu nog niet aanwezig, maar zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt in de rubriek wie mag bouwen.

Info: vakbalie Bouwen & Wonen, tel. (0345) 586686 Publicatie: 23 juni 2005

Wie mag bouwen/slopen

De volgende verleende vergunningen zijn ter inzage:
1. Reguliere bouwvergunning: Stichting Revabo, Poppenbouwing 3 te Geldermalsen, oprichten berging (23 juni 2005);
2. Lichte bouwvergunning: L.C.N. Nottrot, Lingedijk 62 te Rhenoy, vergroten woning (23 juni 2005);

3. Reguliere bouwvergunning: C.W.A. Markus, Lingedijk 29 Gellicum, veranderen woning en oprichten garage/berging (23 juni 2005);
4. Reguliere bouwvergunning: J.J. van Riemsdijk, W.J. van der Hoofstraat 15, oprichten woning (23 juni 2005);
5. Reguliere bouwvergunning: A. Wellner, Julianaweg 2 te Geldermalsen, veranderen loods (23 juni 2005);
6. Lichte bouwvergunning: W.C. Verhoeven te Geldermalsen, oprichten dakkapel (23 juni 2005);

7. Reguliere bouwvergunning: S. Bruinsma, Korte Veersteeg 4c te Enspijk, geheel vernieuwen wonen en oprichten garage/berging (23 juni 2005);

8. Lichte bouwvergunning: Fam. Tannaqui, L. Wildschutstraat 3 te Meteren, oprichten dakkapel (23 juni 2005);
9. Reguliere bouwvergunning: J.P.N. Timmerman, Tuindorp 1d te Geldermalsen, vergroten woning (23 juni 2005);
10. Reguliere bouwvergunning, eerste fase: J. van Zanten, Beemdstraat 10 te Deil, vernieuwen en vergroten showroom, werkplaats en bedrijfswoning (23 juni 2005);

11. Reguliere bouwvergunning: J.G.P.J. Voorend, Aalskamperweg 2 te Enspijk, vergroten varkensstal (23 juni 2005);
12. Reguliere bouwvergunning: J. Bosch, J.A.L. van Meertenstraat 14 te Meteren, oprichten woning (23 juni 2005);

13. Reclamevergunning: Van den Oever, Rijksstraatweg mast nr 25 te Geldermalsen, plaatsen dubbelzijdige verlichte reclame (23 juni 2005);

14. Reclamevergunning: Autoschadeservice de Betuwe, Randweg mast nr 92962 te Geldermalsen, plaatsen dubbelzijdige verlichte reclame (23 juni 2005).

Inzage termijn
Zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.

Bezwaar
Schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden, gedurende de inzagetermijn.

Toelichting
Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en vermeldt uw naam, adres en handtekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan daarnaast bij de voorzieningenrechter, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800EM Arnhem, vragen een voorziening te treffen.

Info: vakbalie Bouwen & Wonen, tel. (0345) 586686 Publicatie: 23 juni 2005

Commissie voor bezwaarschriften voor de gemeente Geldermalsen

De commissie voor bezwaarschriften voor de gemeente Geldermalsen maakt bekend, dat in haar openbare vergadering van donderdag 7 juli 2005 de volgende bezwaarschriften zullen worden behandeld:
* 19.20 uur: Bezwaarschrift, gericht tegen het besluit van het college, bekent gemaakt d.d. 7 april 2005, inzake een lichte bouwvergunning ten behoeve van een verandering aan de woning, plaatselijk bekend Willem de Zwijgerweg 117, 4191 WD te Geldermalsen;

* 19.50 uur: Bezwaarschrift, gericht tegen het besluit van het college, d.d. 12 mei 2005, inzake handhaving van een bouwvergunning met betrekking tot een pergola, plaatselijk bekend Haagse Uitweg 4, 4197 RC Buurmalsen;

* 20.10 uur: Bezwaarschrift, gericht tegen de besluiten van het college, d.d. 13 mei 2005 en 30 mei 2005 inzake de afwijzing van een inritvergunning op de percelen plaatselijk bekend F.A. Wonninkstraat 15 en 17 te Meteren;

* 20.40 uur: Bezwaarschrift, gericht tegen het besluit van de burgemeester, d.d. 17 mei 2005, gepubliceerd d.d. 26 mei 2005, inzake de evenementenvergunning met betrekking tot het smartlappenfestival op 3 juli 2005 in het Dorpshuis te Meteren.

De op deze zaken betrekking hebbende stukken liggen voor elke belanghebbende vanaf 26 juni 2005 ter inzage bij de vakbalie Bouwen en Wonen tijdens de openstellingstijden van de gemeente Geldermalsen.

mr. W.J. Wierda,
voorzitter

Openbare vergadering gemeenteraad

Datum: dinsdag 28 juni 2005
Tijd: 20.00 uur
Plaats: gemeentehuis Geldermalsen
Agenda:

1. Opening

2. Burgerspreekrecht

3. Vaststelling raadsagenda

4. Notulen 31 mei en 9 juni 2005

5. Ingekomen stukken en mededelingen

6. Wet voorkeursrecht gemeenten plangebied Schakelzone te Geldermalsen

7. Idem plangebied Beesd-Noord en Bedrijventerrein te Beesd
8. Rapportage voorlopig verslag over de uitvoering van de Wet werk en bijstand 2004

9. Beschikbaarstelling van een krediet hertaxatie Wet WOZ, vervolgkosten verbonden aan het 3e WOZ-tijdvak
10. Ruimtelijke visie Stedelijke Schakelzone Geldermalsen
11. Kaderstellende notitie vervolg Stationsomgeving Geldermalsen
12. Vaststelling van de Voorjaarsnota 2005 en de Nota reserves en voorzieningen 2005

13. Beschikbaarstelling van een krediet voor de voorbereiding en uitvoering van de fietsvoorzieningen Brugsteeg-Broeksteeg
14. Vaststelling van het beheerplan overige gebouwen periode 2005-2014
15. Rondvraag

Wie van het burgerspreekrecht gebruikt wenst te maken wordt verzocht dit vooraf door te geven aan de griffier, dhr. M. Vermeulen, tel. (0345) 586622 of het Bestuurssecretariaat, tel. (0345) 586606.

De openbare vergaderstukken liggen tijdens openstellingstijden voor een ieder in het gemeentehuis ter inzage. Vooraf s.v.p. melden bij Communicatie.

Collecte Nederlandse Rode Kruis

Van 26 juni t/m 4 juli 2005 collecteert het Nederlandse Rode Kruis binnen de gemeente Geldermalsen. Kijk voor meer informatie www.rodekruis.nl/.