Ingezonden persbericht


Persbericht

Haal het maximale uit een draadloos netwerk

Belkin introduceert drie nieuwe 125g-routers voor draadloze netwerken

Belkin, Schiphol-Rijk, 23 juni 2005 Belkin heeft zijn productlijn van draadloze netwerkproducten uitgebreid met drie nieuwe 125g-routers. Deze routers zijn voorzien van High-Speed Mode (HSM)-technologie die zorgt voor hogere netwerksnelheden dan standaard 802.11g. Hierdoor kunnen gebruikers een breedband-internetverbinding delen in een sneller draadloos netwerk.

ADSL modem met hi-speed draadloze G router
Dit ADSL-modem voldoet aan ADSL 2+ specificaties en combineert twee belangrijke netwerkfuncties in één product: een ADSL-modem en een 4-poorts draadloze router. In een netwerk met uitsluitend HSM-apparaten biedt HSM een stijging van de netwerksnelheid van 35% ten opzichte van standaard 802.11g. In netwerkomgevingen met verschillende modi liggen de snelheden hoger naarmate er meer 802.11g- of b-apparaten aanwezig zijn. Het ADSL-modem met draadloze G router zorgt voor een draadloze gegevensoverdracht met snelheden tot 125 Mbps en werkt volgens de 802.11g-standaard. Tevens is het modem voorzien van een geïntegreerde 4-poorts 10/100Base-Tx Ethernet-switch voor eenvoudige toegang tot bekabelde computers binnen het netwerk.

Hi-speed draadloze G router met ingebouwde USB-printserver De hi-speed draadloze G router met ingebouwde printserver maakt het mogelijk om met meerdere computers een breedband-internetverbinding te delen en draadloos af te drukken via een aangesloten USB-printer. Met deze router als het centrale punt in een netwerk kunnen computers tegelijkertijd bestanden uitwisselen, afdrukopdrachten versturen en online zijn.

Hi-speed draadloze G router met Gigabit-switch
De draadloze G router met Gigabit-switch kan eenvoudig aangesloten worden aan ieder kabel- of ADSL-modem om een netwerk te creëren. De aangesloten computers kunnen vervolgens breedband-internetverbindingen en andere bronnen delen, zoals muziekbestanden, printers en harde schijven. De ingebouwde Gigabit-switch zorgt voor netwerksnelheden tot 1000 Mbps waardoor het de ideale oplossing is voor audio- en video-streaming en LAN-gaming.

Alle draadloze netwerkoplossingen van Belkin worden geleverd met een beknopte installatiehandleiding, die de gebruiker ondersteunt in de drie stappen van de eenvoudige installatie. Tevens zijn de routers voorzien van de meest geavanceerde draadloze beveiligingsfuncties, zoals geïntegreerde Parental Control en STOPzilla, een programma dat bescherming biedt tegen ongewenste pop-ups die bij het surfen op het Internet op het beeldscherm kunnen verschijnen.

Prijzen en beschikbaarheid
Het ADSL modem met hi-speed draadloze G router (F5D7633df4A/B) is per direct verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 109,99 euro incl. BTW. De hi-speed draadloze G router met ingebouwde USB-printserver (F5D7231df4P) is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 99,99 euro incl. BTW en de hi-speed draadloze G router met Gigabit-switch (F5D7235df4) is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 113,99 euro incl. BTW.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Afbeeldingen van deze producten voor print of reproductie zijn te vinden op http://images.belkin.com/partnumber

Over Belkin
Belkin (www.belkin.nl ) is wereldwijd marktleider op het gebied van connectiviteitsoplossingen en biedt een brede reeks innovatieve producten voor de computer, elektronische- en audiovisuele apparatuur en de mobiele consument. Het productportfolio bestaat uit 255 wereldwijde patenten en beslaat de belangrijkste technologieën op het gebied van randapparatuur en accessoires:


* USB- en FireWire®-apparaten, hubs en PCI-kaarten
* Netwerkproducten voor het creëren van draadloze en bekabelde netwerken
* KVM (keyboard, video, mouse)-switches

* Kabels en apparaten voor gemeenschappelijk gebruik van randapparatuur
* Spanningsbeveiligers en Uninterruptible Power Supplies
* MP3- en Apple iPod-accessoires

* Accessoires voor mobiele telefoon, PDA en andere mobiliteitsproducten
* Invoerapparatuur en Bluetooth®-oplossingen
* PureAV componenten, interconnectoren en spanningsbeveiligingsproducten

Belkin is in 1982 opgericht door drie ondernemers in een garage in Californië en heeft op dit moment kantoren in Europa, Noord-Amerika, Australië en het Verre Oosten. Het Europese hoofdkantoor en distributiecentrum bevindt zich in het Engelse Northamptonshire. Daarnaast zijn er ondersteunende kantoren gevestigd in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Zweden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Belkin BV
Sandy de Roos
Tel. +31 (0)20 654 7329
sandyr@belkin.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Jane Brands van LEWIS, het IT PR bureau: LEWIS Communications BV
Jane Brands
Tel. +31 (0 )40 235 46 00
janeb@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 23
5562 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com