Gemeente Harderwijk


Ja, 't Waterfront gaat door!

Het Waterfront komt er! De gemeenteraad stemde afgelopen donderdag eensgezind vóór de plannen. Een historisch besluit, dat het aanzien van de kustlijn van Harderwijk ingrijpend zal veranderen. Het college kan aan de slag met het nieuwe bedrijventerrein rond de Lorentzhaven (22 hectare), de aanleg van natuurgebied Mheenlanden richting Hierden en het aantrekken van marktpartijen voor de eerste fasen van de woningbouw. Maandag begint de gemeente een korte informatiecampagne naar de Harderwijkse bevolking.

Het Waterfront omvat onder meer 1600 woningen in en aan het water, een drastisch vernieuwde Boulevard met nieuwe binnenhaven, 3800 toeristische parkeerplaatsen, 22 hectare nieuw bedrijventerrein aan water, een nieuwe jachthaven, een watersportboulevard en zo'n honderd hectare nieuwe deels natte natuur.Aan het besluit van de raad om de plannen in uitvoering te nemen is bijna tien jaar van voorbereiding en discussies voorafgegaan. Vanaf 2007 worden de plannen omgezet in daden.
Met het Waterfront is naar ruwe schatting 500 miljoen euro gemoeid. De plannen moeten zichzelf bedruipen uit o.a. de verkoop van grond en particuliere investeringen. De provincie Gelderland en de gemeente Harderwijk hebben in de planvorming en. de aankop van eigendommen totnogtoe ongeveer 15 miljoen (?) euro gestoken.

Informatie: www.waterfrontharderwijk.nl.