Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 25

Notitie stroomlijning evenementenvergunningen

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester, ieder voor wat betreft zijn bevoegdheden, hebben vastgesteld de notitie Stroomlijning evenementenvergunningen. Deze notitie ligt ter inzage in de Stadswinkel.

Informatie: afd. Bestuursondersteuning, tel. 411 256.

Nieuwe verordening grondexploitatie

Burgemeester en wethouders zijn voornemens de gemeenteraad een voorstel te doen tot vaststelling van een nieuwe Exploitatieverordening gemeente Harderwijk 2005. Op grond van artikel 42 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening is de gemeenteraad verplicht een exploitatieverordening vast te stellen. In deze verordening worden de voorwaarden opgenomen waaronder de gemeente haar medewerking zal verlenen aan de exploitatie van gronden die in de naaste toekomst voor bebouwing in aanmerking komen. De exploitatieverordening bevat in ieder geval voorschriften omtrent het aandeel van de gemaakte kosten van voorzieningen van openbaar nut (zoals bijvoorbeeld wegen, riolering etc.) dat ten laste wordt gebracht van de gronden die door deze voorzieningen zijn gebaat en de wijze waarop deze kosten worden omgeslagen.

Het voorstel tot vaststelling van een nieuwe exploitatieverordening wordt gedaan ter vervanging van de geldende exploitatieverordening en in afwachting van de grondexploitatiewetgeving die naar verwachting binnen afzienbare tijd wordt vastgesteld.

Het voorstel ligt met ingang van 24 juni 2005 gedurende een periode van vier weken tijdens kantooruren voor belanghebbenden ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens deze periode kunnen zienswijzen en/of bedenkingen mondeling maar het liefst schriftelijk bij burgemeester en wethouders naar voren worden gebracht.

Informatie: afdeling Grondzaken, tel. 411 244.

Zebrapad Vondellaan

Om de voetgangers een veiliger oversteek te bieden heeft het college van burgemeester en wethouders besloten tot een voetgangersoversteekplaats (zebrapad) op de Vondellaan ter hoogte van het verkeersplateau bij de nieuwe straat Vondelpark en de Bosboom Toussaintstraat.

Dit besluit ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Tot en met 4 augustus 2005 kunnen belanghebbenden hun bezwaren ten aanzien van dit besluit schriftelijk naar voren brengen.

Informatie: afd. Verkeer tel. 411 314.

Kapvergunning Hogepad

Burgemeester en wethouders hebben vergunning verleend voor de kap van 1 eik aan het Hogepad nabij de Minderbroederslaan in verband met het realiseren van een toegangsweg naar nieuwe woningen. Dit besluit ligt voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met 28 juli kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Informatie: afd. Beheer openbare ruimte, tel. 411 142.

Kantoor Kerkplein 12

Burgemeester en wethouders hebben aan ID Retail BV vrijstelling verleend om het pand Kerkplein 12 te mogen gebruiken als kantoorruimte. De opstal heeft een woonbestemming (winkel op begane grond toegestaan) en vrijstelling is verleend om deze als kantoorruimte te gebruiken. Deze vrijstelling is gebaseerd op artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken na bekendmaking (d.d. 20 juni 2005) een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Wie een bezwaarschrift indient, kan tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 9008, 7200 GJ Zutphen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel 411 347.

Bouwplan Donkerstraat 18

Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag ontvangen van Didi Fashion BV om op grond van de monumentenverordening 1995 vergunning te verlenen voor het wijzigen van de gevel op het perceel Donkerstraat 18 in Harderwijk (gemeentelijk monument). Het bouwplan ligt tot en met 14 juli 2005 ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het bouwplan schriftelijk haar/zijn bedenkingen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Informatie, afd. Bouwzaken: tel. 411 250/411 396.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:

Ter inzage van 23 juni t/m 7 juli: - Rooseveltlaan 16: uitbreiden woning - Plataanlaan 21: erker

Ter inzage van 23 juni t/m 21 juli: - J.P. Heyelaan 32: uitbreiden woning

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. U kunt binnen de inzagetermijn schriftelijk of mondeling uw zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, dan kunt u daarvoor een afspraak maken via tel. 411 352.

Informatie afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor: - Brederolaan 2: dakkapel - Broeklaan 86: hekwerk
- Krommekamp 174: dakkapel - Kastanjelaan 31: uitbreiden woning - Stortemelk 28: berging - Guido Gezellelaan 42: uitbreiden woning met erker - Vondellaan 65: uitbreiden woning - Operettedreef 20: vergroten berging - Veldkersmeen 86: carport

Er zijn reguliere bouwvergunningen verleend voor: - Westeinde: kantoor
- Tubadreef 1t/m47 en 57t/m71: 32 woningen

Er zijn sloopvergunningen verleend voor: - Molenstraat 9: verwijderen asbesthoudende dakplaten - Biesteweg 11: slopen woning met opstallen - Boerhaavelaan 4: slopen fabriekshal

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

Nieuwe bouwplannen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Laan 1940-1945 19: dakkapellen - Lorentzstraat 31: reclamezuil en 3 vlaggemasten - Bazuinpad 7: uitbreiden woning - Scheepssingel: fietsenstalling - Melis Stokelaan 29: vergroten woning - Weiburglaan 1: 2 tuinhuisjes

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - Oosteinde 35: kantoorpand - Dennenlaan 57: nokverhoging - Operettedreef 72: woning - Schaepmanlaan (voormalige Kuyperschool): 18 woningen

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning 2e fase ingekomen voor: - Kleine Mheenweg 1: bedrijfspand

Er zijn aanvragen om sloopvergunning ingekomen voor: - Guido Gezellelaan 3 t/m 253: verwijderen asbest

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411250.