Gemeente Lopik

Onderwerp: Buitenlessen Milieueducatie

Leerlingen van de Lopikse basisscholen krijgen binnenkort een "buitenles" waarin het onderwerp Water aan bod komt. Voor de groepen 1 en 2 staat de buitenles in het teken van "Kennismaken met de sloot". De groepen 3 en 4 gaan zich verdiepen in het thema "Water stroomt door onze wijk".

De buitenlessen voor de groepen 1 en 2 vinden plaats op:
* maandag 20 juni 2005 van 09.00 - 11.50 uur op het weiland achter R.A. van Amstelstraat 36 te Polsbroek;

* dinsdag 21 juni 2005 van 09.40 uur - 11.30 uur en van 13.10 - 15.00 uur in het natuurpark "de Lopikerhout" te Lopik.

De buitenlessen voor de groepen 3 en 4 vinden plaats op:
* donderdag 23 juni 2005 van 09.20 - 12.10 uur en van 13.10 - 15.00 uur op de hoek Cabauwsekade en Nicolaas van Catsweg te Cabauw.

Het natuuractiviteitencentrum "de Watersnip" verzorgt deze buitenactiviteiten in opdracht van de gemeente Lopik. Deze activiteiten maken deel uit van een

driejarig project "milieueducatie op de basisscholen", waarbij de themas "Energie", "Water" en de "Natuur als voorraadkamer" centraal staan.

Lopik, 15 juni 2005

PERSBERICHT 2

Onderwerp: Sloop peuterspeelzaal t Berehol Benschop

Op vrijdagavond 24 en zaterdag 25 juni 2005 zal peuterspeelzaal t Berehol aan de Koningin Julianasingel 3 te Benschop worden gesloopt.

Een werkgroep die tot doel heeft het realiseren van adequate huisvesting voor het peuterspeelzaalwerk in Benschop, is tot de conclusie gekomen dat het wenselijk is over te gaan tot permanente bouw van twee lokalen in verband met de toename van het aantal peuters en het wegwerken van de wachtlijst.
De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de Stichting peuterspeelzalen Lopik, het schoolbestuur Stichting Lek & IJssel en de gemeente Lopik. Oorspronkelijk werd gedacht aan het plaatsen van een noodlokaal om in de groeiende behoefte te voorzien. Maar gaandeweg de planvorming werd duidelijk, dat door samenwerking met het schoolbestuur permanente bouw mogelijk zou zijn. Dit heeft er toe geleid dat is besloten over te gaan tot de sloop van het huidige (nood)gebouw van de peuterspeelzaal.

De twee nieuwe lokalen worden gebouwd aan het bestaande pand van basisschool St. Victor, Koningin Julianasingel 1 te Benschop. In geval van beschikbaarheid kunnen de nieuwe lokalen ook worden gebruikt door de St. Victorschool. Beide kunnen zo in organisatorische, inhoudelijke en juridische zin gezamenlijk optrekken, wat zal leiden tot kwaliteitsverhoging en een efficiënte inzet van (financiële) middelen.

Lopik, 22 juni 2005

PERSBERICHT 3

UITNODIGING PERS

Onderwerp: Rondleiding over rotonde bedrijventerrein Lopik

De gemeente Lopik geeft voor de pers op maandag 27 juni 2005 om 10.00 uur een rondleiding over de nieuwe rotonde aan de M.A. Reinaldaweg ter hoogte van het bedrijventerrein te Lopik.

Nieuwe ontsluiting bedrijventerrein

Begin maart 2005 is de gemeente Lopik gestart met de aanleg van deze nieuwe rotonde. De werkzaamheden zullen tot 1 december 2005 duren. Zodra de rotonde gereed is, zal deze aansluiting geven op de toegangsweg naar het bedrijventerrein Lopik. De huidige toegangsweg zal dan worden afgesloten en alleen nog bereikbaar zijn voor hulpdiensten (ambulance, brandweer en politie).

EPS (piepschuim)

Voor de fundering van de rotonde is gekozen voor EPS, in de volksmond bekend als piepschuim. Hiervoor is gekozen omdat traditioneel voorbelasten met zandophoging of alternatieve methodes voor dit project duurder en tijdrovender bleken te zijn.

Door 7.500 m
3 EPS toe te passen is er een goede fundering gecreëerd, in een zogenaamde evenwichtssituatie. Hierbij is de belasting van de rotonde in evenwicht met de ondergrond. Bovendien kan de rotonde op deze manier sneller worden aangelegd omdat de locatie niet hoeft te worden voorbelast.

Lopik, 22 juni 2005

Landschapsontwikkelingsplan

---

| |