Eemland zuid 10.30 uur

Utrecht 23-06-2005 - Nieuwsberichten Eemland zuid

Toezicht op uitgaanspubliek

WOUDENBERG De wijkpolitie heeft in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni toezicht gehouden op de Geerensteinselaan. Dit in verband met de discobus die deze locatie aandoet bij af- en aanrijden naar de discotheek Starlight in Nijkerk.

Er werden geen incidenten of strafbare gedragingen waargenomen.

Wijkagente verlaat Woudenberg

WOUDENBERG De wijkagente E. Mevius heeft het wijkteam van de politie in Woudenberg verlaten en gaat m.i.v. 1 juli in het district Eemland zuid aan de slag als coördinator van de surveillanten en het wijksecretariaat.

Mevrouw Mevius is vanaf 2000 werkzaam geweest als wijkagente. De eerste twee jaar in de gemeente Leusden en vanaf 1 november 2002 in de gemeente Woudenberg.

Haar werkzaamheden worden waargenomen door de andere wijkagenten van der Sluijs en Wijntjes.

Onopvallende surveillance

AMERSFOORT- Op woensdag van 15.00 tot 21.30 uur werd met een onopvallend surveillancevoertuig gesurveilleerd door het district Eemland zuid. In totaal kregen 17 bestuurders een bekeuring voor strafbare gedragingen voor o.a. het negeren van het rode verkeerslicht, rijden met te hoge snelheid en het hebben van een radar detector in de auto.

Rijbewijs broer

AMERSFOORT- Op donderdagochtend werd een man aangehouden omdat hij zonder rijbewijs reed en een valse naam had opgegeven. Omstreeks 01.40 uur zagen agenten een 18-jarige man uit Amersfoort in een auto rijden over de Wiekslag. Hij werd gecontroleerd en liet een rijbewijs zien. Bij goed kijken zag de agent dat het rijbewijs niet van de man was maar van zijn broer. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij vertelde de man wel zijn echte naam.

Verkeerscontrole

WOUDENBERG/AMERSFOORT- Van 13.45 uur tot 15.45 uur werd gecontroleerd op de Geeresteinselaan en van 16.30 uur tot 16.30 uur werd gecontroleerd op de Van Randwijcklaan. In totaal werden 30 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en het niet handenvrij bellen tijdens het rijden.

Been gebroken

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag brak een vrouw haar been. Omstreeks 15.00 uur fietste een 69-jarige vrouw uit Amersfoort over de Zuidsingel en kreeg hier geen voorrang van twee fietsers geen voorrang. Zij kwam ten val en brak haar onderbeen en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Gewond na brand
LEUSDEN- Op woensdagochtend raakte een vrouw door vuur gewond. Omstreeks 06.15 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw gewond was geraakt omdat ze in brand was gestoken. De 28-jarige vrouw gaf aan door haar vriend in de woning aan de Kuperssingel met brandstof was besprenkeld en in brand was gestoken. Hierna was ze het huis uitgevlucht en werd gekoeld bij een buurtbewoner. Met ernstige brandwonden aan haar armen werd ze vervoerd naar het ziekenhuis. De 35-jarige man uit Leusden werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Problemen in de relatiesfeer brachten de man vermoedelijk tot zijn daad.