Eemland noord, 10.45 uur

Utrecht 23-06-2005 - Nieuwsberichten Eemland noord

Politie pakt winkeldieven aan

BAARN De politie van het district Eemland noord start op maandag 27 juni met het verspreiden van fotos van veelplegers onder de winkeliers in de gemeenten Soest, Baarn, Bunschoten-Spakenburg en Eemnes.

Het gaat om hierbij om personen die zich met grote regelmaat schuldig maken aan het plegen van winkeldiefstal en daardoor het predikaat veelpleger hebben gekregen.

De winkelier kan hierdoor beter anticiperen op een mogelijke winkeldiefstal en deze proberen te voorkomen door de persoon actief te volgen of te begeleiden in zijn winkel.

De winkeliers die aan het project Stop de veelpleger deelnemen ondertekenen een convenant met de politie waarin voorschriften en regels zijn opgenomen. De fotos die worden versterkt staan alleen ten dienste van de winkelier of zijn personeel en mogen niet zichtbaar in de winkel getoond worden.

Met deze aanpak beoogt de politie op een preventieve manier het aantal winkeldiefstallen terug te dringen en zo te zorgen voor meer veiligheid in de winkelgebieden van de gemeenten in het district.

Verkeerscontrole

SOESTERBERG - De politie heeft op diverse locaties in het district Eemland noord een verkeerscontrole uitgevoerd.

De controles vonden onder andere plaats op de Rademakerstraat, Amersfoortsestraat en de Banningstraat. In totaal kregen 58 bestuurders een bekeuring voor, het rijden zonder APK, het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree bellen, het negeren van een gesloten verklaring en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

Minderjarige jongen aangehouden voor vandalisme

SOEST - Woensdagmiddag heeft de politie een minderjarige jongen aangehouden voor baldadig gedrag.

Buurtbewoners belden omstreeks 14.55 uur naar de politie om te melden dat twee jongetjes vandalisme aan het plegen waren bij een invalidenwagen aan het Boekweitland. Ter plaatse troffen de agenten een 11-jarig jongetje aan die werd vastgehouden door een getuige. Het jongetje was samen met een vriendje in een invalidenwagentje gekropen en had met de knopjes zitten spelen en het een en ander vernield.

De jongen uit Soest werd meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat de fiets waar hij op reed mogelijk van diefstal afkomstig was. In overleg met de ouders wordt gekeken of hij in aanmerking komt voor een Haltstraf.

Gewond na aanrijding

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG- Op woensdagavond raakte een fietser gewond na een verkeersongeval. Omstreeks 20.45 uur reed een 52-jarige fietser uit Bunschoten-Spakenburg over de Westdijk. Een 22-jarige automobilist uit Hoogland was kennelijk niet goed aan het opletten en botste tegen de achterzijde van de fiets aan. De fietser kwam ten val en hij werd met licht letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Tegen de automobilist zal proces-verbaal worden opgemaakt.