Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht 23-06-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Fietser te water; getuigenoproep

VINKEVEEN Dinsdag 21 juni raakte een fietser te water omdat hij werd afgesneden door een automobilist. De politie zoekt getuigen.

De 13-jarige jongen uit Mijdrecht reed omstreeks 17:30 uur op de Baambrugse Zuwe. Een bestuurder van een zwarte Volkswagen Golf sneed hem zó scherp af, dat hij het stuur van de jongen raakte. De jongen belandde hierdoor met fiets en al in de naast gelegen sloot. Mogelijk werd de bestuurder van de Volkwagens zelf ook weer afgesneden, omdat deze bestuurder op het zelfde moment werd ingehaald door een andere auto. Volgens de fietser moeten diverse getuigen de verkeerssituatie hebben gezien. Getuigen worden dan ook verzocht contact op te nemen met het district Rijn & Venen (tel: 0900-8844).

Hennep

MAARSSEN Woensdagavond 22 juni heeft de politie een hennepkwekerij aan het Antilopespoor ontmanteld.

Na binnengekomen informatie, stelde de politie omstreeks 19.15 uur een onderzoek in naar een woning aan het Antilopespoor. Daar roken de agenten een sterke henneplucht. In de woning troffen zij een in werking zijnde kwekerij aan. Meer dan 350 planten, 20 lampen en de overige apparatuur werden in beslag genomen.

Tijdens de ontmanteling van de kwekerij, wilde een 34-jarige man uit Maarssen de woning betreden. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten op het politiebureau. Later die avond is de verdachte in verzekering gesteld, omdat eveneens moet worden nagegaan of de man legaal in Nederland verblijft. Proces-verbaal is opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

TIENHOVEN Woensdag 22 juni raakte een motorrijder gewond op de T-spliting Westbroekse Binnenweg met de Burg. Huydecoperweg.

Omstreeks 19.45 uur reed een 56-jarige automobilist uit Utrecht over de Burgemeester Huydecoperweg uit de richting van Utrecht. De man wilde linksaf slaan, de Westbroekse Binnenweg op en schatte daarbij vermoedelijk de snelheid van een tegemoetkomende motorrijder niet juist in. De automobilist en de 46-jarige motorrijder uit Utrecht kwamen met elkaar in botsing. De motorrijder is met onbekend letsel naar het UMC in Utrecht vervoerd. Een tweede automobilist, die achter de eerste reed, liep schade aan zijn auto op. De politie onderzoekt het ongeval.

Ongeval

VINKEVEEN - Woensdagavond 22 juni omstreeks 18.25 uur kreeg de politie de melding dat een jongen van een brug zou zijn gevallen.

De jongen, 14 jaar en uit Abcoude, was van een brug op het zandeiland
1 aan de Molenkade in een boot gevallen. Een huisarts gaf de jongen eerste hulp. De traumahelikopter is naar de plaats van het ongeval gekomen ter ondersteuning. De jongen is per ambulance met rug- en nekletsel naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam vervoerd. Naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.

Toezicht

VINKEVEEN Woensdag 22 juni hield de politie de hele dag toezicht op en rondom de Vinkeveense plassen. Zij schreef 3 bekeuringen uit voor snelvaren, 1 voor het niet hebben van een vaarbewijs en 1 voor baldadigheid.

Doorrijden na aanrijding; getuigen gezocht

MIJDRECHT Woensdag 22 juni omstreeks 17.05 uur raakte een 11-jarig meisje uit Wilnis gewond toen zij werd overreden door een bromfietser. De bromfietser reed door.

Het meisje fietste uit de richting van Vinkeveen over het fietspad langs de N201, toen zij bij het verkeerslicht wilde afslaan om de provinciale weg over te steken. Achter haar reed echter een bromfietser met hoge snelheid (volgens getuigen). Op het moment dat het meisje afsloeg, riep de bromfietser nog pas op!, maar een aanrijding kon niet meer worden voorkomen. De bromfietser reed over het meisje heen, waardoor zij enkele meters verder op het asfalt terecht kwam. De bromfietser bleef nog even staan, maar is kort daarna doorgereden richting Waverveen, via het fietspad naar de Cliffordweg. De bromfiets raakte aan de voorzijde beschadigd. Het meisje is per ambulance met onbekend letsel naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden vervoerd.

Signalement van de bromfietser: 17-18 jaar oud, blond haar, ongeveer
1.75-1.80 meter lang, hij droeg een zwarte jas, rugtas en korte broek. Hij reed op een off the road-model bromfiets.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen (0900-8844).

Inbrekers weten te ontkomen

WOERDEN Donderdagnacht 23 juni omstreeks 00.30 uur vond een inbraak plaats in een bedrijf aan de Bierbrouwersweg. De inbrekers werden op heterdaad betrapt door de beveiliging. De inbrekers, onbekend hoeveel het er waren, vluchtten weg in een personenauto. Met hoge snelheid en zonder verlichting reden zij in de richting van Kamerik, maar daar raakte de beveiliging het spoor van de vluchtauto bijster. Ook de politie trof geen verdachten meer in de omgeving aan. Na onderzoek bleek dat er een deur was geforceerd. Uit het bedrijf zijn vervolgens een behoorlijke hoeveelheid laptops weggenomen. Het kenteken op de vluchtauto bleek vals te zijn. De politie stelt een nader onderzoek in.

Scootercontrole

WOERDEN Op woensdag 22 juni tussen 14.00 en 20.30 uur werd een controle gehouden speciaal gericht op brom- en snorfietsen. Er werden in totaal 31 bestuurders gecontroleerd. Tegen 28 bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. Het overgrote deel wegens het opvoeren van het vermogen en technische gebreken. Een bestuurder deed afstand van zijn bromfiets, het herstellen ervan zou teveel gaan kosten.