Gemeente Doorn


speelplaats Ludenbos

Begin deze maand heeft de gemeente een enquête uitgevoerd over het voornemen een speelplaats aan te leggen in het Ludenbos. Aanleiding om deze vraag aan bewoners voor te leggen, waren geluiden dat het Ludenbos weliswaar als resultaat uit de inspraak gekomen was, maar dat niemand echt blij zou zijn met een speelplaats op deze plek.

Om zeker te zijn dat een goede investering wordt gepleegd, is aan alle 1650 gezinnen in Doorn-Noord de vraag voorgelegd of zij een speelplaats in het Ludenbos een goede voorziening vinden voor Doorn-Noord en (m.n. voor gezinnen met kinderen van 0 14 jaar) of zij denken gebruik te gaan maken van een speelplaats op deze plek. Als achtergrond werd meegegeven dat bij de uitvoering specifiek aandacht wordt besteed aan de sociale veiligheid en de verkeersveiligheid, dat het trapveldje blijft en dat de hondenuitlaatroute wordt verlegd.

In totaal zijn 565 enquêteformulieren (tijdig) teruggestuurd, het opkomstpercentage is 34% (daarvan waren 18 formulieren blanco of onduidelijk ingevuld).

240 gezinnen gaven aan gebruik te gaan maken van een speelplaats in het Ludenbos (207 met kinderen in de doelgroepleeftijd, 33 met kleinkinderen/oppaskinderen). Daarbovenop gaven 163 gezinnen zonder kinderen onder 14 jaar aan dit een goede voorziening te vinden voor Doorn-Noord.

Op grond hiervan hebben burgemeester en wethouders geconcludeerd dat er geen reden is om terug te komen op het besluit om een speelplaats aan te leggen in het Ludenbos.

De 144 gezinnen die aangaven dit geen goede voorziening te vinden (waarvan 45 gezinnen met kinderen in de doelgroep) motiveerden hun reactie vooral door opmerkingen over sociale veiligheid en verkeersveiligheid. Sommigen gaven aan een speelplaats niet nodig te vinden (gezien de grote tuinen en de aanwezigheid van bos), anderen willen liever niet snoeien in het groen. Gelet op de bezorgdheid die er is over de veiligheid, heeft b&w aan de raad toegezegd dat zij de commissie Bevolking afzonderlijk zal informeren over de maatregelen die getroffen zijn ten aanzien van de veiligheid. De voorbereidingen voor de realisatie van de speelplaats zijn inmiddels gestart. Bij de definitieve invulling worden kinderen betrokken. Zodra de hoofdlijnen helder zijn, wordt duidelijk welke bouwvergunning nodig is. Hoe snel de speelplaats uiteindelijk speelklaar is, hangt af van de snelheid waarmee de nodige procedures doorlopen kunnen worden.

Geplaatst: 23-06-2005 09:42:48
Bewerkt : 23-06-2005 10:32:34