Ingezonden persbericht


AANKONDIGING

Alphen aan den Rijn, 23 juni 2005

Nieuwe uitgave van Novo Nordisk Farma

Lotje's Diejaabeetus,
voorleesgedicht over diabetes

Lotje's Diejaabeetus is een voorleesgedicht over diabetes voor kinderen onder de zes jaar. Prinses Lotje heeft diabetes en krijgt spelenderwijs alle informatie over haar aandoening. Hoe groot is een naaldje, zo groot als de slurf van een olifant, of zo klein als... een mier? En wat is het verschil tussen een hyper en een hypo? Als Lotje meer ingewikkelde vragen stelt, weten haar ouders het ook niet meer en sturen haar naar Kapitein Gluko, de baas van het suikerschip dat gemaakt is van snoep.

Lotje's Diejaabeetus is een nieuwe uitgave van Novo Nordisk Farma B.V. en bedoeld voor kinderen tot zes jaar. Schrijfster Marlies Slegers is zelf moeder van een zoon met diabetes. Zij maakte dankbaar gebruik van adviezen van kinderartsen, diabetesverpleegkundigen en dietisten. De paginagrote gekleurde illustraties van Sandra Kelder-Verheem zijn niet alleen leuk om te zien, maar dienen soms ook als instructie.

Voor kinderen van zes tot twaalf bestond al het boekje Tim's Grote Avontuur, waarin wordt uitgelegd wat diabetes is. Niet alleen diabetesfeiten komen op een speelse manier aan de orde, ook acceptatie en eigen verantwoordelijkheid passeren de revue. Naast het verhaal zijn er een woordenlijst met uitleg van begrippen en een koolhydratentabel opgenomen.

Voor alle lezers van Lotje en Tim is er ook een bijhorend diabetesdagboekje: het Kapitein Gluko's Logboek. In dezelfde stijl zijn er een HbA1c-kaart, een spuitdiploma, een identiteitskaartje en een kleurplaat. Alle genoemde boekjes en materialen zijn verkrijgbaar via kinderartsen en diabetesverpleegkundigen. Meer informatie is verkrijgbaar via de afdeling Informatie en Service van Novo Nordisk, telefoon (0172) 44 94 94, e-mail informatie@novonordisk.com.

*************************

Fotografie

* Bijgaande foto ter informatie in klein formaat (41 KB). Deze foto geschikt voor drukwerk (1,8 MB) is aan te vragen via e-mail gh@xs4all.nl.

Cover als PDF

* De cover van het boek Lotje's Diejaabeetus (PDF) is eveneens aan te vragen via e-mail gh@xs4all.nl.

Verzonden door

* Herbschleb & Slebos
postbus 28.011
3828 ZG Hoogland
telefoon (033) 480 57 09
fax (033) 480 91 45
e-mail gh@xs4all.nl