Ingezonden persbericht


Persbericht


1e winkel in bouwfonds mab project opent deuren

Media markt opent nieuwe vestiging aan het rijnplein in alphen

Vandaag opent de eerste winkel in het Rijnplein project in het Stadshart van Alphen aan den Rijn haar deuren voor het publiek. Het gaat om een vestiging van Media Markt met een winkeloppervlakte van ongeveer ca. 3.200 m².

Media Markt
Media Markt is een grootschalig winkelbedrijf met een reusachtig en spectaculair laag geprijsd aanbod van elektronische producten. Bij Media Markt krijgt men het gevoel in een Ždigitale speelgoedwinkelŽ rond te lopen waar elke dag weer iets nieuws te beleven valt. Door de komst van Media Markt is de Nederlandse markt voor consumentelektronica ingrijpend veranderd. Sinds de start in 1999 is de onderneming hard gegroeid. Met de vestiging in Alphen aan den Rijn opent Media Markt de 18e vestiging in Nederland. In het Stadshart van Almere, ook een ontwikkeling van Bouwfonds MAB, is de Media Markt een grote trekker voor het centrum.

Algemene projectinformatie
Het Masterplan Stadshart omvat o.a. een nieuw theater met bioscoop, Centrum Beeldende Kunst, winkels, horecavoorzieningen, dienstverlening, woningen, kantoren, een nieuw stadhuis, 850 parkeerplaatsen in een ondergrondse parkeergarage, een fietsenstalling met 600 plaatsen en een nieuw ontmoetingsplein aan de Rijn. Onderdeel van het Masterplan Stadshart is het Bouwfonds MAB-project 'Rijnplein' dat in totaal ruim 15.000 m2 winkels, dienstverlening en horeca, 105 woningen, een ondergrondse parkeergarage en 750 m2 cultuur omvat.

Planning
Het project Rijnplein van Bouwfonds MAB in het Masterplan Stadshart nadert de oplevering. Vanaf eind juni 2005 gaan de eerste winkels de deuren openen. In de periode van half juni tot eind september is er een reeks van activiteiten in het Stadshart die in het teken staat van de ontmoeting tussen de hoge en de lage zijde van het centrum in Alphen aan den Rijn. Doel van de activiteiten is het promoten van het stadshart met al haar voorzieningen bij de gebruikers. Op woensdag 31 augustus 2005 zal de Officiële Opening van het project plaatsvinden op het Rijnplein.

Bouwfonds MAB Ontwikkeling
Ontwikkelaar van het project Rijnplein in Alphen aan den Rijn is Bouwfonds MAB Ontwikkeling. Bouwfonds MAB Ontwikkeling maakt onderdeel uit van Bouwfonds Property Development. Bouwfonds MAB is in Nederland de grootste ontwikkelaar op het gebied van commercieel vastgoed en integrale stedelijke projecten. Tevens is de organisatie de grootste aanbieder van koopwoningen in ons land.

Altera Vastgoed NV is belegger van de winkelruimten en van 40 appartementen in het plan.

Den Haag, 23 juni 2005
Voor meer informatie en/of fotomateriaal:
Bouwfonds MAB Ontwikkeling
Lisette Vermeulen, communicatie adviseur Tel: 06-53518997 Media Markt-Saturn Holding Nederland B.V.

Jeannette Donken,marketing & communicatie Tel. 010 2076 591 www.mab.com / www.bouwfonds.nl
www.mediamarkt.nl


---- --