Gemeente Bussum

Onkruid plaagt beplanting rotonde

rotonde.jpg

De vaste planten die de rotonde Ceintuurbaan/Brinklaan sieren worden geplaagd door onkruid. Om het probleem aan te pakken worden alle planten verwijderd. De bak zal tot het najaar kaal en leeg zijn.

Een aantal jaar geleden is de rotonde aangelegd en is de plantenbak vol gezet met vaste planten. Deze planten bloeien ieder voorjaar mooi. Probleem met de rotonde is echter een onkruid genaamd akkerkers. Dit is een snelgroeiend, hardnekkig onkruid dat zich door middel van worteluitlopers door de hele rotonde verspreidt. Wieden of op een andere wijze verwijderen is niet mogelijk, omdat juist waar de wortels afbreken weer nieuw onkruid groeit.

Na jarenlang zeer intensieve bestrijding heeft Wijkbeheer de moed opgegeven. Er zit niets anders op dan te kiezen voor een rigoureuze aanpak: alle planten worden verwijderd en de bovenste laag grond wordt tot 50 centimeter afgegraven en vervangen door nieuwe teelaarde.

Dit wordt gedaan in de eerste week van juli. De rotonde blijft dan tot het najaar onbeplant om er zeker van te zijn dat de nieuwe grond geen lastige onkruiden bevat. Hierna zullen er weer vaste planten ingezet worden.