Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen 23-06-2005

Botsing tussen fietser en bromfietser
ODOORN Een 16-jarige jongen uit Emmen raakte woensdagmiddag bij een verkeersongeval gewond aan zijn hoofd. De jongen reed (met een 16-jarige passagier uit Emmen) op zijn bromfiets aan de Exloërweg vanuit Exloo richting Odoorn. Uit tegengestelde richting kwam een 76-jarige fietser uit Menziken. In een onoverzichtelijke bocht botsten beiden op elkaar. De bromfietser is met hoofdletsel naar het Scheperziekenhuis in Emmen gebracht. De fietser werd ter plaatse aan zijn beenwond behandeld. De fiets was volledig vernield. (BPS 05-152395)

Wielrenner gewond na val
ROLDE Een vrouw uit Gieten (leeftijd nog onbekend) raakte woensdagavond gewond aan de Gieterstraat. Zij reed met een groep wielrenners op het fietspad van de Gieterstraat en reed in de richting van Rolde. Uit tegengestelde richting kwamen twee wielrenners. Een 35-jarige man uit Gieten wilde met zijn auto van zijn erf afrijden. Hij zag de twee wielrenners en stopte. De groep van 15 fietsers dachten echter dat de man wilde doorrijden. Een aantal van hen week uit naar links waardoor er een botsing ontstond binnen de groep. Een 49-jarige man uit Gieten liep enkele schaafwonden op en een vernielde fiets. De vrouw uit Gieten behoorde tot het eerdergenoemde tweetal. Zij is per ambulance met een handwond en rugletsel naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen gebracht. Ook haar fiets raakte beschadigd.
(BPS 05-152413)

Fietsendief krijgt proces-verbaal
ASSEN Tegen een 31-jarige man uit Ridderkerk is in de nacht van woensdag op donderdag proces-verbaal opgemaakt. De man had een fiets uit het centrum meegenomen en was er mee naar Witterzomer gefietst. Op basis van een getuige kon de politie de verdachte achterhalen en bekeuren. (BPS 05-152483)

Politie onderzoekt inbraak in woning
EMMEN Woensdagavond is rond 22.15 uur ingebroken in een bedrijf aan de Willem Schoutenstraat. Door een raam te forceren wist men binnen te komen. Er werd onder meer een geld bedrag ontvreemd en een laptop. Namens het bedrijf is aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 05-152453)

Man doet aangifte van diefstal persoonlijke eigendommen RUINERWOLD Een 43-jarige man uit Eelde deed donderdagmorgen aangfte van diefstal. Bij een zwembad aan de Lemferdingerlaan is onder meer zijn kleding en zijn mobiele telefoon gestolen. De geschatte schade bedraagt 400,-. (BPS 05-152496)

Aangifte van diefstal Drentse vlag
RUINERWOLDE Een 37-jarige vrouw uit Ruinerwold deed aangifte van diefstal van haar Drentse vlag. De vlag hing aan de vlaggenmast bij haar woning aan het Haakswold. De vlag heeft een waarde van 135,-. Mogelijk is de vlag afgelopen weekend gestolen. (BPS 05-152496)

Doorgedraaide man aangehouden voor vernieling
EELDE De politie heeft woensdagmiddag een 26-jarige man uit Eelde aangehouden aan de Hoofdweg. Kort daarvoor kreeg zij de melding van een doorgedraaide man die onder invloed van alcohol verkeerde. De man is aangehouden op verdenking van vernieling van een auto door er bierflesjes tegen aan te gooien. De man is ingesloten voor verhoor en uiteindelijk naar huis gestuurd met een dagvaarding. (BPS 05-152379)

Politie schrijft bekeuringen uit tijdens surveillance

ASSEN De politie heeft tijdens een surveillance in assen bekeuringen uitgeschreven voor: het niet handsfree bellen in de auto (2x), het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat (1x), overschrijding van de maximum snelheid (167 km. per uur waar 12 is toegestaan) en het niet kunnen tonen van een geldig identiteistkaart. (BPS 05-152446)

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Roel Hallink neemt de voorlichting over.