Politie Gelderland-Midden

Ede - automobilist verwondt meisje (8) bij aanrijding
Publicatiedatum: 23-06-2005

Een achtjarig meisje uit Veenendaal is woensdagochtend met beenletsel naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede nadat ze op de Maanderbuurtweg in die stad was aangereden door een auto. Het meisje reed rond half acht op de fiets over de Maanderbuurtweg toen in een bocht een auto, bestuurd door een 43-jarige man uit de gemeente Ede, haar tegemoet kwam. Bij het nemen van de bocht verloor de automobilist de macht over het stuur en kwam terecht op de verkeerde weghelft. Daarbij reed hij de Veenendaalse aan. De automobilist had tegenover de politie verklaard te hard hebben gereden. Ook getuigen bevestigden dat. De politie stelt nog een onderzoek in naar de precieze toedracht van het ongeval. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Oosterbeek - fietsstuur breekt af: twee gewonden
Publicatiedatum: 23-06-2005

Een afgebroken fietsstuur is woensdagochtend in Oosterbeek vermoedelijk de oorzaak geweest van een ongeval tussen twee fietsers. Beide fietsers liepen daarbij verwondingen op. Het ongeval gebeurde omstreeks half acht, toen twee Edenaren over de Parallelweg van Ede richting Arnhem reden. Van de fiets van een 43-jarige Edenaar brak door nog onbekende oorzaak het ligstuur af, waarna hij tegen zijn 45-jarige plaatsgenoot botste en beiden kwamen te vallen. De 45-jarige liep daarbij diverse verwondingen op, waaronder een mogelijke kaakbreuk en rugklachten. Hij moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De verwondingen van de 43-jarige waren beperkt gebleven tot schaafwonden. Hij werd door agenten thuisgebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Scherpenzeel - met gestolen auto over de kop

Publicatiedatum: 23-06-2005

Een negentienjarige Scherpenzeler is donderdagavond op de Marktstraat in zijn woonplaats met een auto over de kop geslagen. De man raakte zelf licht gewond, zijn zeventienjarige passagier en plaatsgenoot is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Pas later bleek dat de auto, waarin het duo had gereden was gestolen van een bekende ven hen, een 26-jarige man uit Barneveld. Hij verklaarde later tegenover de politie dat de Scherpenzeler de auto zonder zijn toestemming had meegenomen. Het ongeval gebeurde rond negen uur 's avonds, toen de Scherpenzeler door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur was verloren, waarna de wagen ging slingeren en vervolgens over de kop sloeg en in een droge sloot terecht kwam. Beide inzittenden hadden zelf uit de auto weten te klauteren. De bestuurder bleek een hoofdwond te hebben opgelopen en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De passagier klaagde over pijn in de borst en werd uit voorzorg per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Later bleek dat de bestuurder zonder rijbewijs had gereden en dat de auto niet verzekerd was. Gedurende de afhandeling had de politie de plaats van het ongeval afgezet met onder meer linten. Desondanks waren er nog enkele bestuurders die de afzetting negeerden en langs de afzetting tussen het toegestroomde publiek reden. Zij werden daarvoor bekeurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - Barnevelder aangehouden na erfvredebreuk
Publicatiedatum: 23-06-2005

Een negentienjarige Barnevelder is woensdagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens erfvredebreuk. De man was de tuin van de woning van zijn moeder in gegaan terwijl hem die toegang eerder was ontzegd nadat hij zich misdragen had. De moeder van de jongen riep de hulp van de politie in nadat de jongen weigerde te vertrekken. Agenten troffen hem slapend in de tuin aan. Nadat hij was gewekt werd hij door de agenten aangehouden. De jongen bleek ook een mesje op zak te hebben dat hem werd afgenomen. Hij is later na verhoor heengezonden en had bekend. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerkerveen-man opgepakt wegens rijden onder invloed drugs
Publicatiedatum: 23-06-2005

De politie van Nijkerk heeft woensdagmiddag op de Hoevelakenseweg in Nijkerkerveen een 21-jarige man uit Nijkerk aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs. De man was dezelfde ochtend al eerder aangehouden op de Bloemendaalseweg wegens overtreding van de Opiumwet. Getuigen waarschuwden rond half tien de politie toen ze twee jongens over een hek bij een hoogspanningshuisje hadden zien klimmen. Agenten troffen daar even later de Nijkerker aan terwijl hij kennelijk onder invloed van drugs was. Bij controle bleek hij speed bij zich te hebben. Na het opmaken van een proces-verbaal werd de man weggestuurd. Bovendien kreeg hij op het hart gedrukt niet te gaan autorijden. Wat later zagen de agenten de Nijkerker alsnog rijden in zijn auto, waarop hij wederom werd aangehouden. Van de man is bloed afgenomen voor een bloedproef.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 23-06-2005

Op een aantal wegen in het politiedistrict West-Veluwe Vallei zijn woensdag weer snelheidscontroles gehouden door het verkeershandhavingsteam. Een overzicht:

- In Ede werd tussen 08.00 en 13.15 uur een controle gehouden op de Provincialeweg N224. Van de ruim 3200 passanten reden er 66 te hard.
- Op de Ritzema Bosweg in Wageningen werden tussen 08.15 en 13.45 uur ruim 4700 passanten op snelheid gecontroleerd. Iedereen bleek zich echter aan de snelheid te hebben gehouden; overtredingen werden niet gesignaleerd.

- Op de Generaal Foulkesweg, eveneens in Wageningen, werden 76 hardrijders betrapt bij een controle tussen 08.15 en 13.40 uur. In dat tijdsbestek waren ruim 1000 bestuurders de radar gepasseerd.
- Tussen 09.00 en 13.45 uur controleerde het VHT op de Apeldoornseweg in Wekerom. Daar reden 102 van de 2500 passanten harder dan de daar geldende maximumsnelheid van 80 km/u. Hoogste snelheid was 105 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---