1e persbericht van donderdag 23 juni 2005

Eindhoven 23-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Actie op dealers in de binnenstad

De politie heeft woensdag in de binnenstad van Eindhoven 20 personen aangehouden in verband met drugshandel op straat. Van de 20 aangehouden personen waren 8 kopers van drugs en 12 dealers. Van deze 12 dealers zijn er 7 ingesloten voor nader onderzoek. Zij komen uit Veldhoven (32), Schiedam (17), Rotterdam (26 en 25) en Eindhoven (44, 21 en 13 jaar). In totaal zijn enkele grammen harddrugs zoals cocaïne in beslag genomen. De gedragingen van drugsdealers werden al enkele dagen geobserveerd en woensdag werden ze aangehouden. Ze veroorzaken veel overlast in de binnenstad. Dat de actie door het publiek werd gewaardeerd, bleek uit spontaan applaus vanaf de terrasjes.

Helmond: Politie zoekt dader steekpartij

Een man van 33 jaar uit Amsterdam is woensdagavond kort voor middernacht gewond geraakt bij een steekpartij in de omgeving van de Hertogstraat. De verdachte is er vandoor gegaan, maar de politie heeft wel een vermoeden wie het is en is op zoek naar de man. De steekpartij vond plaats na een ruzie tussen beide mannen, die elkaar kennen. Het slachtoffer liep een steekwond op in zijn gezicht en in zn linkerzij. Hij is opgenomen in een ziekenhuis maar is niet levensgevaarlijk gewond geraakt.

Helmond: Geld en gsm weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Karel Doormanlaan zijn in de nacht van woensdag op donderdag een gsm en bijna 300 euro contant geld weggenomen. De achterdeur is opengebroken.

Heeze / Sterksel: Drie aanhoudingen bij hennepkwekerijen

Woensdagmorgen is in een bedrijfshal aan de Emmerikstraat in Heeze een hennepkwekerij ontdekt. Er stonden 520 planten en deze zijn, evenals de apparatuur, in beslag genomen. In de hal werd ook een grote partij vuurwerk, 780 kilogram, vuurwerk gevonden. De elektriciteitsmeter was terug gedraaid. Dat werd geconstateerd door de energiemaatschappij. Er werd onderzoek gedaan naar de huurder van de hal. Dit bleek een 32-jarige man uit Sterksel te zijn. In de woning van de verdachte werd nog een hennepkwekerij met 70 planten gevonden. Er was ook nog een kwekerij in opbouw. De verdachte was niet thuis. In de woning waren wel een 28-jarige man uit Geldrop en een 30-jarige man uit Venlo. Zij zijn aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De 32-jarige verdachte uit Sterksel kon woensdagavond aangehouden worden. Hij is ook ingesloten.

Veldhoven: Portemonnee gestolen bij inbraak

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Buikhei. Een raam van de keuken is open gemaakt en uit de woning is een portemonnee met ongeveer 50 euro gestolen.

Mierlo: Rookwaar gestolen

Bij een inbraak in een horecazaak aan de Vesperstraat is een hoeveelheid rookwaar met een totale waarde van ongeveer 1500 euro gestolen. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. Een raam aan de achterkant van de zaak is opengebroken.

Eersel: Man gewond bij aanrijding

Een man van 23 jaar uit Hapert is woensdagavond rond 23.30 uur gewond geraakt bij een ongeval op de N284. Hij reed bij de stoplichten op de kruising met de Postelseweg met zijn auto achterop de wagen van een 63-jarige man uit Bladel. Door de klap kwam deze auto op de andere weghelft terecht en botste daar frontaal op de wagen van een 81-jarige man uit Veldhoven. Alleen de man uit Hapert raakte gewond. Hij is met nekletsel opgenomen in het MMC in Veldhoven.