Politie Zuid-Holland-Zuid

23/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

23-06-2005 - Persberichten District I

VERKEERSCONTROLE NA KLACHTEN VAN BURGERS
DORDRECHT De politie heeft op woensdag 22 juni een verkeerscontrole gehouden in Dubbeldam en Stadspolders. Dit naar aanleiding van klachten van burgers. Naar aanleiding van klachten over fietsend publiek in het voetgangersgebied bij het winkelcentrum aan het Van Eesterenplein, werd daar gecontroleerd op Stoep op, Fiets af. Er kregen tien fietsers een bekeuring omdat zij in het voetgangersgebied fietsten.

Naar aanleiding van klachten omtrent het parkeerbeleid nabij scholen aan de Mahonie en Chico Mendesring werd ook daar opvallend gesurveilleerd tijdens het uitgaan van de scholen. Bestuurders die nog in een auto zaten die verkeerd stond, werden verzocht het voertuig op een andere plek te zetten. Er werd 8 keer een overtreding gesignaleerd. Die mensen werden gewaarschuwd. 1 verlaten voertuig kreeg een bekeuring achter de ruitenwisser.

Naar aanleiding van klachten van bewoners dat bestuurders tegen het eenrichtingsverkeer inrijden op de Rechte Zandweg, werd ook daar door de politie opvallend gecontroleerd. 10 overtreders kregen daar een bekeuring.

DIEF GEPAKT MET HULP VAN BURGERS
DORDRECHT Een 36-jarige man (woonplaats onbekend) is op woensdagmiddag aangehouden nadat hij een schoudertas had weggenomen uit een seniorenwoning aan de Henri Polakstraat. De aanhouding vond plaats met hulp van burgers.

Een 81-jarige vrouw was die middag in haar woning en merkte dat haar schoudertas weg was. Het bleek dat de verdachte was binnengeslopen en haar tas had weggenomen. De deur stond op een kier in verband met de warmte. Zodoende kwam de man binnen. De vrouw ging op zoek naar haar tas en zag de man buiten staan. Hij keek ook bij een andere woning naar binnen. Ze sprak hem aan. De man had een tas bij zich en de vrouw vroeg of ze er in mocht kijken. Op dat moment rende de man weg. De vrouw sprak vervolgens een andere man in het flatgebouw aan met de vraag of hij een man met een bepaald signalement had gezien. Ze vertelde dat die verdachte persoon haar tas had gestolen. De man die ze aansprak, had hem inderdaad gezien. Hij twijfelde geen moment en ging achter de verdachte aan. Beneden sprak hij een andere man aan die de verdachte in de richting van de Abraham Kuijperweg had zien lopen. Beiden getuigen sprongen in een auto en traceerden de dief op de Talmaweg. Ze wisten hem te overmeesteren en de gestolen schoudertas af te pakken. De dief ging er vandoor. Twee jongens die op dat moment op de fiets aankwamen, gingen vervolgens weer achter de verdachte aan. Zodoende wist de politie de verdachte te vinden op de Jacob Marisstraat waar hij werd aangehouden. De man bekende de tas te hebben weggenomen. Hij werd direct overgedragen aan de parketpolitie omdat hij nog 194 dagen hechtenis had open staan.

HENNEP
DORDRECHT In een woning aan de Bisschopstraat is op woensdagmorgen 22 juni een hennepkwekerij ontdekt. In de woning was een professionele kwekerij aanwezig en werden 240 planten aangetroffen. De bewoner, een 51-jarige Dordtenaar, werd aangehouden. De man bekende dat het zijn kwekerij was. Alle apparatuur en de planten werden vernietigd. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

DIEFSTAL EN BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft woensdag 22 juni een 20-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op het fietspad bij de Rondweg. De man wordt verdacht van diefstal en bedreiging op dinsdagmorgen 21 juni. Een getuige belde s ochtends de politie met de mededeling dat hij zag hoe de 20-jarige een voorwiel uit een fiets haalde bij het treinstation bij Zuidhoven. Toen de getuige de man daar op aansprak, werd hij weggeduwd en bedreigd. Op basis van een goed signalement wist de politie de man de volgende dag aan te houden. De man fietste op een fiets met voor een wit wiel en achter een zwart wiel. De getuige heeft aangifte gedaan van bedreiging. De fiets waarop de verdachte fietste bleek van een ander te zijn. Deze eigenaar krijgt de fiets terug. Ook het gestolen wiel gaat terug naar de rechtmatige eigenaar. De verdachte is in verzekering gesteld.

LASTIG
DORDRECHT De politie heeft woensdagmiddag 22 juni een lastige treinreiziger aangehouden op het Stationsplein. Een 31-jarige man uit Amsterdam had in de trein geen plaatsbewijs bij zich en gedroeg zich agressief tegenover het ns-personeel en reizigers. Hij weigerde de trein te verlaten. De man werd twee keer gevorderd mee te werken maar dit weigerde de man. Daarop werd hij aangehouden. De man verzette zich hevig. Twee conducteurs schoten op het Stationsplein de agenten te hulp om de man onder controle te krijgen. Toen de politie aangaf pepperspray te gebruiken als de man niet zou stoppen met zijn verzet, stopte hij alsnog. De man werd na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

MISHANDELING
ZWIJNDRECHT Een 36-jarige man uit Zwijndrecht is woendagmiddag 22 juni aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ex-vrouw in een woning aan de Brusselsestraat. De vrouw deed aangifte. Na een woordenwisseling zou de man de vrouw hebben geslagen en op de grond hebben gegooid. De man werd voor de woning aangehouden. Hij werd in verzekering gesteld.

ONENIGHEID OVER DUIVENNEST
DORDRECHT De politie heeft een 58-jarige man uit Dordrecht aangehouden nabij een woning aan de Groen van Prinstererweg. De man zou een 34-jarige vrouw hebben beledigd en mishandeld op de galerij. Zij was bezig met het opknappen van het huis van haar 33-jarige zus. De man wilde dat de vrouw en haar zusje die naast de man woont duivenpoep op zouden ruimen. De duiven huizen op het balkon van de zus. Toen de vrouwen dit niet direct deden, escaleerde het. De man zou de 34-jarige vrouw een klap hebben gegeven en hebben beledigd. De politie werd gebeld. De man werd aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

TEVEEL GEDRONKEN
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 23 juni een 38-jarige vrouw uit Papendrecht aangehouden op de Merwedestraat in Dordrecht. De politie zag hoe de vrouw al slingerend reed. De agenten gaven haar een stopteken en lieten de vrouw blazen. De vrouw blies ver boven de streep (685 ugl) en bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ze verklaarde op het bureau ooit wel lessen gevolgd te hebben maar nooit een rijbewijs behaald te hebben. De vrouw kreeg een rijverbod van 8 uur. Na verhoor is zij in vrijheid gesteld.

POGING DIEFSTAL MISLUKT
DORDRECHT De politie heeft een 29-jarige man uit Dordrecht aangehouden die in de nacht van donderdag 23 juni iets probeerde te stelen uit een winkel op de hoek Grotekerksbuurt / de Pelserbrug. De politie kreeg de melding van de poging inbraak en ging er heen. De politie trof de man aan in een portiek van een winkel op de Voorstraat. Hij hield zich daar schuil. De man bekende de poging en verklaarde dat hij een groot schilderij uit de etalage had mee willen nemen. Een schroevendraaier, knijptang en ijshamer werden in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.