Politie Zuid-Holland-Zuid

Dief gepakt met hulp van burgers

Dordrecht 23-06-2005 - Een 36-jarige man (woonplaats onbekend) is op woensdagmiddag aangehouden nadat hij een schoudertas had weggenomen uit een seniorenwoning aan de Henri Polakstraat. De aanhouding vond plaats met hulp van burgers. Een 81-jarige vrouw was die middag in haar woning en merkte dat haar schoudertas weg was. Het bleek dat de verdachte was binnengeslopen en haar tas had weggenomen. De deur stond op een kier in verband met de warmte. Zodoende kwam de man binnen.

De vrouw ging op zoek naar haar tas en zag de man buiten staan. Hij keek ook bij een andere woning naar binnen. Ze sprak hem aan. De man had een tas bij zich en de vrouw vroeg of ze er in mocht kijken. Op dat moment rende de man weg. De vrouw sprak vervolgens een andere man in het flatgebouw aan met de vraag of hij een man met een bepaald signalement had gezien. Ze vertelde dat die verdachte persoon haar tas had gestolen. De man die ze aansprak, had hem inderdaad gezien. Hij twijfelde geen moment en ging achter de verdachte aan.

Beneden sprak hij een andere man aan die de verdachte in de richting van de Abraham Kuijperweg had zien lopen. Beiden getuigen sprongen in een auto en traceerden de dief op de Talmaweg. Ze wisten hem te overmeesteren en de gestolen schoudertas af te pakken. De dief ging er vandoor.

Twee jongens die op dat moment op de fiets aankwamen, gingen vervolgens weer achter de verdachte aan. Zodoende wist de politie de verdachte te vinden op de Jacob Marisstraat waar hij werd aangehouden. De man bekende de tas te hebben weggenomen. Hij werd direct overgedragen aan de parketpolitie omdat hij nog 194 dagen hechtenis had open staan.