Gemeente Zevenaar


week 26, 27 juni tot 4 juli 2005

AANVRAAG VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Angerlo Dorp' voor het veranderen/vergroten van een carport/schuur op het perceel Het Walbekerveld 16 te Angerlo.

Ter inzage Deze aanvraag ligt met ingang van 30 juni a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan eenieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders van Zevenaar maken bekend dat bij hen een melding als bedoeld in artikel 8.41 van de Wet milieubeheer van Bosman Beheer B.V is ingekomen. De melding is op grond van het "Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer" en betreft het van toepassing worden van dit besluit op het kantoorgebouw aan Mercurion 32 te Zevenaar.
Ter inzage De melding wordt op 29 juni 2005 ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte. De melding kan daar gedurende vier weken tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten openingsuren mogelijk. Voor de melding kan contact worden opgekomen met mevrouw I. Domhof, afdeling Handhaving, doorkiesnummer 595 246. Na deze termijn is de melding alleen nog op afspraak in te zien.

GEBRUIKSVERGUNNINGEN

Burgemeester en wethouders hebben de volgende tijdelijke gebruiksvergunningen verleend met betrekking tot brandveilig gebruik als bedoeld in artikel 2.1.1. van de Brandbeveiligingsverordening:
* Folkcafé de Lantaern, Babberichseweg 33 te Oud-Zevenaar, tijdens het muziekfestival op 11 en 12 juni 2005;

* Meentsestrand (recreatiegebied Rhederlaag) tijdens muziekfestival Giesbeach op zaterdag 2 juli 2005

Burgemeester en wethouders hebben de volgende gebruiksvergunningen verleend met betrekking tot brandveilig gebruik als bedoeld in artikel 6.1.1 van de Bouwverordening:
* Manege de Tutenburg, Tutenburgsestraat 4 te Giesbeek

Ter inzage
Deze vergunningen liggen met de tekeningen en bijbehorende stukken vanaf 30 juni 2005 ter inzage bij de brandweergarage Prof. Aalbersestraat 3 te Zevenaar. Bezwaar
Binnen zes weken na de dag van bekendmaking kan eenieder schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u tevens een voorlopige voorziening vragen bij de president van de Rechtbank te Arnhem.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Preventie van de brandweer tel: 595172/595176

WERKZAAMHEDEN PARKEERRING

Kruising Molenstraat Nieuwe Doelenstraat Donderdag 30 juni wordt de aansluiting Molenstraat/Nieuwe Doelenstraat geasfalteerd.
Deze werkzaamheden worden uitgevoerd in de avonduren tussen 19.00 22.00 uur, omdat tijdens deze werkzaamheden geen verkeer naar het parkeerterrein Masiusplein mogelijk is. Wel is het mogelijk om het Masiusplein via de Nieuwe Doelenstraat of Oude Wal te verlaten. Wilhelminalaan/ Oranjelaan In de week van 4 juli wordt de belijning aangebracht op de Wilhelminalaan en Oranjelaan daarna zullen de wegen weer worden opengesteld voor het verkeer.

WERKZAAMHEDEN GROOT ONDERHOUD WEGEN

Ringbaan Zuid: Van 4 tot 8 juli is de Ringbaan-Zuid tussen de Dijkweg en de Oud-Zevenaarseweg afgesloten voor alle autoverkeer. De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:
* de in het wegvak aanwezige klinkers worden vervangen door asfaltverharding en er wordt op de bebouwde kom grens een verkeersdrempel aangelegd;

* de aansluitingen van de Industriestraat, Nijverheidsstraat en Spoorwegdwarstraat aan de Ringbaan Zuid worden gerepareerd en er wordt een drempelconstructie aangebracht;

Diverse wegen buitengebied: Van 4 tot 8 juli worden 60 km/uur drempels aangelegd in diverse wegen in het buitengebied.

UPC WIJZIGT TELEVISIE- EN RADIOPAKKET IN GELDERLAND

Op 1 juli vindt er een aantal wijzigingen plaats in het televisie- en radiopakket in het verzorgingsgebied van UPC Nederland in Gelderland. Dit gebeurt naar aanleiding van het advies van de Gelderse programmaraden en het distributiebeleid van UPC. Per 1 juli 2005 worden in de gemeente Zevenaar de volgende wijzigingen doorgevoerd in het radiopakket (frequenties in MHz):
* De zenders Radio Rosita (92,0), France Musique (95,0) en BBC 4 (104,5) worden aan het pakket toegevoegd.;

* VRT2, RTBF1 en BBC World worden niet meer doorgegeven.

Het televisiepakket wordt niet gewijzigd. Voor het volledige, nieuwe zenderoverzicht kunnen klanten vanaf 1 juli terecht op www.upc.nl en op teletekst van het UPC Infokanaal.

RAADSVERGADERING

Agenda voor de openbare vergadering van de RAAD van de gemeente Zevenaar op WOENSDAG 6 JULI 2005 in het gemeentehuis (raadzaal). Aanvang: 19.30 uur.


1. Onderzoek geloofsbrieven en beëdiging van de heer A.R. de Reus

A. Vragenuur

2. Beantwoorden schriftelijke vragen
3. Mededelingen college
4. Lijst ingekomen stukken

B. Onderwerpen

5. Notulen van de raadsvergadering van 25 mei 2005
6. Benoeming leden commissies:

- commissie Samenleving: mevr. C. Verheij (SP) en dhr. P.J.M. Freriks (Sociaal Zevenaar);

- commissie Ruimte: dhr. G. Koenders (Sociaal Zevenaar) en
- commissie Middelen: dhr. A.R. de Reus (SP) en dhr. P.J.M. Freriks (Sociaal Zevenaar).

7. Benoeming secretaris Rekenkamercommissie
8. Burgerjaarverslag 2004

9. Jaarrekeningen 2004 voormalige gemeenten Angerlo en Zevenaar
10. Verzoek om vergoeding van planschade als bedoeld in artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, ingediend door mevrouw A. Labrijn-Jacobs, Muldershof 75 te Zevenaar
11. Ruimtelijke visie Heilige Huisjes en Zuiderlaan 2005
12. Verzoek T.G.M. Froon, Heilige Huisjes 22 en C.G.H.M. Staring, Heilige Huisjes 7 om medewerking bouw woning(en);
13. Vaststellen bestemmingsplan Ruimte voor de Rivier en reactienota;
14. Startnotitie Wet maatschappelijke ondersteuning;
15. Vaststellen 1e wijziging Verordening rekenkamerfunctie;
16. Subsidie basisbibliotheek de Liemers 2005 t/m 2008;
17. Stelselwijziging onderwijsbegeleiding;

18. Beëindiging samenwerkingsovereenkomst met Marant;
19. Verantwoordingsverslag werk en inkomen 2004;
20. Opnemen rijksweg A-12 in het straatnamenregister

KWART EEUW GLASBAK, STEEDS WEER NIEUW De glasbak is niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Een kwart eeuw geleden behoorde Nederland tot de koplopers bij de introductie. Intussen zijn honderden miljoenen ton glasscherven aan een nieuw leven begonnen. Want glas kan steeds opnieuw worden gebruikt als grondstof voor nieuw glas.
Besparing In tegenstelling tot bijvoorbeeld papier is glas altijd opnieuw te gebruiken. Zonder dat er daarbij kwaliteit of materiaal verloren gaat. Bij de recycling van het glasbakglas worden de grondstoffen kalk, zand en soda bespaard. Glas dat van grondstoffen is gemaakt is niet te onderscheiden van glas dat van gerecycled glas is gemaakt. Bovendien gaat bij elke 10% scherven het energieverbruik met
2,5% omlaag. In 2003 verzamelden we in Nederland 459 miljoen kilo glasscherven. Daarmee bespaarden we 224.000 m3 zand, 73.000 m3 kalk en 98.000 m3 soda. De scherven van 20 flessen van een liter besparen 12,5 kilo natuurlijke grondstoffen. Vijfde plaats Hoewel Nederland tot de koplopers bij de introductie behoorde, hebben we die positie niet helemaal kunnen handhaven. Het streven is om 90% van alle verpakkingsglas opnieuw te gebruiken, maar het lukt nog niet om dat cijfer ook echt te halen. Enkele andere landen liggen zelfs neuslengten op ons voor. Zo gaat in Finland 89% naar de glasbak en is België tweede met 87%. Nederland staat met 78% op de zesde plaats, na Noorwegen, Oostenrijk en Duitsland. Maar we doen het stukken beter dan landen als Zwitserland, Griekenland en Turkije, waar slechts resp. 29, 26 en 24% wordt hergebruikt. Bereid, maar niet altijd Uit onderzoek blijkt dat we in Nederland wel bereid zijn om ons glas naar de glasbak te brengen, maar niet altijd. Zo zijn veel mensen in hun vakantie veel onverschilliger met hun glas. Ze nemen niet de moeite op zoek te gaan naar een glasbak. Ook jongeren vinden het niet "stoer" om hun wegwerpflesjes in de glasbak te gooien. Daarnaast zijn er nog misverstanden over welk glas wel en niet in de glasbak mag. Van drankflessen en jampotten weet iedereen dat wel. Maar dat ook de kruidenpotjes uit de keuken en de glazen flesjes uit de badkamer erin mogen, is minder bekend.

FIETSKIJKDAG POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND

Elke 1e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 7 JULI 2005 van 18:00 TOT 19:30 UUR.
Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar.

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

datum
plaats
inzamelaar
Zaterdag 2 juli
Zonnemaat Noord + flats Zonnemaat, complex Hunneveldweg/Platanenlaan basisscholen Carrousel en De Wissel
Zaterdag 2 juli
Giesbeek
Show- en drumfanfare EMM

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 24/2005:
- Bahrestraat 1, Giesbeek, oprichten van een werktuigenberging;
- Einsteinstraat 21 Zevenaar, Vergroten industriehal

Ingekomen aanvraag lichte bouwvergunning week 24/2005:
- Kerkstraat 85, Giesbeek, oprichten veranda

Ingekomen aanvraag lichte bouwvergunning week 25/2005:
- Lammerenhof 27 Zevenaar, vergroten woonkamer

De ingekomen aanvragen liggen bij de balie Ruimte voor een ieder ter inzage.
Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende lichte bouwvergunningen week 24/2005:
- Schaapsdrift 168 Zevenaar, plaatsen van een dakkapel;
- Schutstal 33 Zevenaar, plaatsen van een tuinhuisje;


- Hapelstraat 3-101 t/m 3-110 Zevenaar, vervangen van balustrades

Verleende lichte bouwvergunningen met toepassing van artikel 19.3 WRO week 24/2005:

- Frederik van Eedenstraat 1 Zevenaar, uitbreiden van de woning en het oprichten van een berging;

- Dorpstraat 19 Babberich, oprichten van een veranda en het verplaatsen van kozijnen;

- Kampstraat 7 Zevenaar, uitbreiden van de woning (voor- en achterzijde);

- Heerenmaten 13 Zevenaar, vergroten van de garage en de berging;
- De Gasperistraat 24 Zevenaar, oprichten van een berging;
- Buitenmolen 1 Zevenaar, veranderen en vergroten van een woning

Verleende lichte bouwvergunning met toepassing van artikel 15 WRO week 24/2005:

- Jan Bosstraat 15 Giesbeek, vergroten van de woning

Verleende reguliere bouwvergunning week 24/2005:
- Babberichseweg op drie rotonde nabij de tuibrug Zevenaar, oprichten van drie kunstwerken

Verleende bouwvergunning eerste fase week 23/2005:
- Oude Doesburgseweg 24 Zevenaar, gedeeltelijk veranderen en vergroten van een bowling- en
partycentrum

Verleende kapvergunningen week 24/2005:

- De Oliemolen 2 Zevenaar, kappen van een boom;
- Wethouder R.A. Wieggersstraat 1 Giesbeek, kappen van een blauwe spar

Verleende sloopvergunningen week 24/2005:

- Doesburgseweg 16C Zevenaar, slopen van een schuur;
- Broekzijdestraat 4 Angerlo, slopen van een jongveestal en berging

Verleende reclamevergunning week 24/2005:

- Grietsestraat 50 Zevenaar, plaatsen van lichtreclame

Algemeen Plaatselijke Verordening Zevenaar:


* Basisschool De Carrousel, vergunning voor het organiseren van een sportdag in de Kardinaal De Jongstraat te Zevenaar op 22 juni 2005 van 08.00 uur tot 12.30 uur;

* Buurtvereniging de Kom, vergunning voor het organiseren van een buurtbarbecue op het schoolplein van de Martinusschool te Oud-Zevenaar op 10 juli 2005 van 14.00 uur tot 22.00 uur;
* Buurtvereniging De Middag, vergunning voor het organiseren van een buurtfeest op vrijdag 24 juni 2005 van 19.00 uur tot 23.45 uur en op zaterdag 25 juni 2005 van 14.00 uur tot 23.45 uur op het grasveld tegenover De Middag 59 te Babberich;
* Bizon Mediagroep te Groningen, vergunning voor het plaatsen van 15 aankondigingborden van 31 augustus t/m 13 september 2005 in de gemeente Zevenaar ter ondersteuning van de collecte week van KWF Kankerbestrijding;

* Fam. Veldhuis-Boersma, vergunning voor het innemen van een standsplaats met een Oudhollandse gebakkraam van 15 november t/m 31 december 2005 op Muldershof te Zevenaar;
* Jubileumcommissie OBW 60 jaar, vergunning voor het plaatsen van aankondigingborden en het ophangen van spandoeken gedurende de perioden van 1 t/m 12 juli 2005, 22 juli t/m 2 augustus 2005 en 8 t/m 21 augustus 2005 in Zevenaar;

* de heer Heinsbroek, vergunning voor het organiseren van een buurtbarbecue op 2 juli 2005 van 15.00 uur tot 23.45 uur aan de Zonegge 22 te Zevenaar;

* de heer A.D. Verhoeven, vergunning voor het hebben van een uitrit van het perceel De Brink tussen nummer 16 en 18 te Lathum naar de openbare weg;

* Volker Stevin Rail & traffic, vergunning voor het hebben van 5 tijdelijke uitritten in de berm van de Ringbaan Zuid (tussen de Molenstraat en de Oud-Zevenaarseweg) naar de openbare weg;
* Café-Zaal De Buitenmolen, vergunning om het horecabedrijf aan de Molenstraat 78 te Zevenaar in de nacht van 18 op 19 juni 2005 geopend te houden voor het publiek ter gelegenheid van het jaarlijkse snooker-nachttoernooi; Hieraan is de voorwaarde verbonden dat na 02:00 uur geen grote aantallen bezoekers meer mogen worden toegelaten.

Algemeen Plaatselijke Verordening Angerlo


* Sint Nicolaascomité Angerlo, vergunning voor het houden van een huis-aan-huis collecte van 7 t/m 13 november 2005 in Angerlo ten bate van de intocht van Sinterklaas in Angerlo;
* Sint Nicolaascomité Angerlo, vergunning voor het organiseren van de intocht van Sinterklaas op zondag 20 november 2005 vanaf 13.30 uur in Angerlo;

Wet op de Kansspelen:


* Ziya's Place, vergunning voor het aanwezig hebben van één behendigheidsautomaat in de snackbar aan de Arnhemseweg 35 te Zevenaar gedurende het jaar 2005;

* de heer T. Tiemessen, vergunning voor het aanwezig hebben van één kansspelautomaat en één behendigheidsautomaat in het horecaberdrijf aan de Schoolstraat 1a te Zevenaar

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

Naar Menu