Drenthe College


Hoogeveen, 15 juni 2005

Jonge werklozen behalen horecadiploma

Dinsdag 21 juni jl. kregen vier werkloze jongeren na een intensieve opleiding van 1 jaar bij het Drenthe College in Hoogeveen, het landelijk erkende diploma Horeca Assistent niveau 1 uitgereikt.

Diploma-uitreiking

Heel veel Nederlanders kennen de inspanningen van Jamie Oliver, de bekende Britse tv-kok, om een restaurant van de grond te krijgen, dat bemand wordt door werkzoekende jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Een soortgelijk project is bij het Drenthe College in Hoogeveen uitgevoerd. Een groep van vier jongeren die niet (meer) gemotiveerd waren om naar school te gaan, hebben een korte vakgerichte horeca-opleiding gevolgd; niet in de schoolbanken, maar in de keuken, in de praktijk.

Het gaat hierbij om jongeren die om allerlei redenen zijn uitgevallen binnen het reguliere onderwijs en het liefst zo snel mogelijk aan de slag willen. Na een periode van oriëntatie (wat wil ik en wat kan ik) kozen deze jongeren voor de horeca. Vervolgens hebben zij allemaal stage gelopen om te ervaren of de horeca echt bij hen past. Daarna zijn ze begonnen aan de horecaopleiding, die ze nu dus met succes hebben afgesloten. En dit alles (oriëntatie, stage en opleiding) binnen één jaar!

De jongeren zijn enthousiast over hun vak en gemotiveerd om aan het werk te gaan. Met dit landelijk erkende diploma hebben zij grote kans om snel een passende baan te vinden.