Gemeente Castricum

Links

Samen werken aan een leefbaar en veilig Bakkum

Een leefbaar en veilig Bakkum' was het thema dat in oktober 2004 meer dan honderd inwoners van Bakkum naar Johanna's Hof trok. Deze avond was door de gemeente georganiseerd om van de bewoners te horen welke problemen er zijn en wensen zij hebben met betrekking tot de leefbaarheid en veiligheid van Bakkum zijn. De genoemde knelpunten zijn inmiddels opgepakt en mogelijke oplossingen zijn uitgewerkt. Op 18 oktober informeert de gemeente de bewoners over de voorgedragen voorstellen.

Om ook in de toekomst mee te kunnen praten over zaken die een leefbaar en veilig Bakkum aangaan is onlangs door de Bakkummers een dorpsraad opgericht.

Daarvóór waren op heel specifieke terreinen al diverse inwoners actief aan de slag gegaan met verbeterpunten. Tijdens de bewonersavond hebben 16 inwoners zich namelijk aangemeld om voor de inventarisatie van knelpunten in werkgroepen oplossingen aan te dragen. In korte tijd zijn ideeën, voorstellen en mogelijke oplossingen op de terreinen van overlast, sociale veiligheid, parkeren, verkeer en communicatie nader uitgewerkt. Primo nh verzamelde de geproduceerde stukken en heeft de nota Bouwstenen voor een leefbaar en veilig Bakkum' opgesteld.

De gemeente heeft de nota in het college besproken. De verschillende gemeentelijke afdelingen en de politie zijn nu bezig de ideeën en vele voorstellen die in de nota zijn geopperd te beantwoorden.

Op 18 oktober geeft de gemeente antwoord op de door de bewoners voorgedragen voorstellen. Hiervoor ontvangen alle bewoners van Bakkum te zijner tijd een uitnodiging.

2004, Bakkum bewonersavond leefbaarheid/ kernbezoek (26-10-2004)