Arcadis NV

Marc Lamers
ARCADIS NV
Tel: 026 3778286

Arnhem, 23 juni 2005

Arcadis rondt acquisitie ayh af

ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft vandaag bekend gemaakt dat zij meer dan 90% van de aandelen van AYH PLC (AYH) heeft verworven. Het bod op de aandelen wordt nu gestand gedaan, wat betekent dat ARCADIS de acquisitie kan afronden en alle 100% van de aandelen kan verwerven. AYH is gespecialiseerd in projectmanagement, kostenbeheersing en advisering voor vastgoedprojecten van zowel private opdrachtgevers als overheden. Door de overname van AYH krijgt ARCADIS er 340 medewerkers bij evenals GBP 25 miljoen omzet. De initiële koopprijs bedraagt GBP 16 miljoen met een mogelijke nabetaling op basis van een earn-out van maximaal GBP 5 miljoen.

We zijn zeer verheugd nu al 90% van de aandeelhouders allen medewerkers van AYH hun aandelen ruim voor de sluitingsdatum hebben aangeboden, zegt Harrie Noy, bestuursvoorzitter van ARCADIS. Dit is een duidelijk signaal dat de mensen van AYH zich graag aansluiten bij het ARCADIS netwerk. Hierdoor kunnen we snel handelen en een begin maken met het plukken van de vruchten uit deze relatie.

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur Milieu Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met 10.000 mensen en een omzet van 900 miljoen. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten.