Intel presenteert 'Digital Home sofa'

Entertainment PC laat meerdere mensen op verschillende wijze genieten van digitaal Home Entertainment.

Kontich, 23 juni 2005 - Intel Benelux heeft de mogelijkheden van Digital Home Entertainment tastbaar gemaakt in de vorm van een 'Digital Home Sofa'. Dit stijlvolle en comfortabele conceptmeubel laat zien hoe de nieuwste Intel-technologie een plaats verovert in de huiskamer en nieuwe vormen van digitaal home entertainment mogelijk maakt. Een belangrijk onderdeel van Intels home entertainment omgeving is de Entertainment PC - een nieuwe generatie PCs die op het eerste gezicht weinig gemeen heeft met een traditionele PC.

Intels conceptmeubel wil de nieuwe mogelijkheden van digitaal home entertainment tastbaar maken. Het meubel bestaat uit een sofa en een TV kast waarin een hoop vernuftige technologieën en nieuwigheden zijn opgenomen. In de sofa zit een compleet 5.1 Surround Sound-speakersysteem ingebouwd voor een echte bioscoop-beleving bij het bekijken van films. Die films kunnen (draadloos) gedownload worden van het Internet via de Entertainment PC, die een speciaal plaatsje krijgt in het TV meubel. Het TV meubel zelf, dat baadt in een zachtblauw neonlicht, biedt ook plaats aan een breedbeeld LCD-televisie.

Naast technologische voorzieningen biedt de Digital Home-sofa een aantal vernuftige extra's die nieuwe mogelijkheden bieden. Zo is aan de zijkant van de sofa een werkblad aangebouwd. Hierop kan met een draadloos toetsenbord een spelletje gespeeld worden of op het Internet gesurft worden. Het kleinere LCD-scherm dat daarbij gebruikt wordt, kan 90 graden gezwenkt worden zodat gamen, surfen of chatten ook vanuit de zetel kan. Zowel de grote LCD-televisie als het kleinere, roteerbare LCD-schermpje worden overigens door dezelfde Entertainment PC aangestuurd. Het draadloze toetsenbord kan handig weggestopt worden in een speciaal opbergvak.

Aan de andere kant van de sofa kan de armleuning uitgedraaid worden tot een handig steunblad voor een laptop-computer. Het conceptmeubel biedt de mogelijkheid voor meerdere mensen om op verschillende manieren tegelijkertijd te genieten van digitaal home entertainment. En voor wie echt van de film wil genieten, is er zelfs een popcornhouder ingebouwd.

"De Intel Digital Home-sofa staat symbool voor de grote veranderingen die de zappende en bankliggende Homo Sapiens te wachten staat als hij, gestimuleerd en geïnspireerd door de nieuwe technologie. op een andere manier gaat genieten van een avond tv kijken," zegt Vincent Everts, general partner bij Interimic.

Sinds kort is de PC begonnen aan een opmars naar de huiskamer en wordt ook door steeds meer mensen beschouwd als een onmisbare technologie. Een studie onder 20.000 consumenten in 20 landen toont aan dat in alle landen - behalve de Verenigde Staten - de PC de televisie heeft vervangen als technologie die mensen niet meer willen missen. 75% van de ondervraagden beschouwt de PC als must-have technologie, vergeleken met 67% voor de televisie*. 41% van de Nederlanders heeft overigens geen probleem met een PC in de woonkamer - dit is het hoogste percentage in Europa.**

Een nieuwe generatie Entertainment beschikt over alle troeven die nodig zijn om een vaste plaats te veroveren in de huiskamer. Bovenal ziet de Entertainment PC er helemaal niet uit als een PC, maar eerder als een mini-stereosysteem of zelfs een platte DVD-speler. Naast zijn aantrekkelijke looks is de Entertainment PC bovendien fluisterstil, heeft hij minder kabels en is hij eenvoudig te bedienen met één enkele afstandsbediening - een hele vooruitgang als je weet dat 55% van de Nederlanders vijf of meer afstandsbedieningen op de salontafel heeft liggen en één op vijf Nederlanders zelfs meer dan zeven.

Maar het belangrijkste is dat de Entertainment PC in één enkel toestel dezelfde mogelijkheden biedt als een combinatie van stereosysteem, DVD-recorder en spelcomputer. De nieuwe generatie Entertainment is immers uitgerust met de nieuwe Intel® Pentium® D processor. Deze processor is voorzien van twee 'kernen' of 'breinen' en is daardoor in staat om meerdere taken tegelijk uit te voeren. Dat is handig want steeds meer mensen gebruiken hun PC om foto's te bekijken, films te downloaden, spelletjes te spelen of van muziek te genieten - en steeds vaker doen ze dat tegelijkertijd.