Ingezonden persbericht


STUDIO NMO, DONDERDAG 23 JUNI 2005 TUSSEN 16.00 EN 17.00 UUR OP 747AM.

----------

----------
PERSBERICHT
STUDIO NMO, DONDERDAG 23 JUNI 2005 TUSSEN 16.00 EN 17.00 UUR OP 747AM.

Minister Bot, AIVD & Marokko
Minister Bot van Buitenlands Zaken is deze week op bezoek in de Maghreb-landen Tunesië, Algerije en Marokko. De minister zal praten over economische samenwerking en mensenrechten. Opvallend, want de algemene inlichtingen- en veiligheidsdienst AIVD, zal dit jaar nog een informant stationeren in Marokko. De AIVD en de Marokkaanse geheime dienst zullen informatie uitwisselen met als doel aanslagen door radicale moslims tegen te gaan. Nu heeft de Marokkaanse overheid, en de Marokkaanse geheime dienst in het bijzonder, een niet al te beste naam op het gebied van de mensenrechten. Betekent dit dat de AIVD gebruik zal maken van informatie die verkregen is door middel van psychische en/of fysieke druk? Verslaggeefster Sietske de Boer maakte een verslag en sprak met de Marokkaanse journalist Khalid Jamai over praktijken van de Marokkaanse geheime dienst.

Respectmonument
Gisteren werd in het Amsterdamse stadsdeel de Baarsjes het 'Respectmonument' onthuld door wethouder Aboutaleb. Het monument met de naam 'No war' is gemaakt naar aanleiding van de verstoring van de 4 mei-herdenking in het stadsdeel 2 jaar geleden. Een verslag van deze gebeurtenis.

Imams en de Nederlandse samenleving
Afgelopen weekend vond er in Soesterberg een conferentie plaats van imams. De voorgangers gaven aan dat ze actiever deel willen nemen aan de Nederlandse samenleving en dat ze meer contacten willen met organisaties uit het maatschappelijk middenveld. Een van de deelnemers was de Roosendaalse imam Charif Slimani, en die legt uit hoe hij zijn rol ziet in de Nederlandse maatschappij.

Allochtoon Ondernemen
Het ministerie van Economische Zaken wil dat nieuwe Nederlanders meer gaan ondernemen. Een deze week gepresenteerd actieplan moet nu leiden tot meer allochtone ondernemers en daardoor een betere integratie, aldus staatssecretaris Van Gennip. In Studio NMO licht zei de plannen toe.

----------



Ingezonden persbericht