Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 23 juni 2005

Alkmaar 23-06-2005 - 14.00 uur

Milieucontrole

Den Helder, woensdag 22 juni 2005

Op woensdag werd een grootscheepse milieucontrole gehouden in de omgeving Kooipunt in Den Helder. Acht milieuspecialisten van de politie, twee medewerkers van het Hoogheemraadschap Noordhollands Noorderkwartier en twee preventieambtenaren van de brandweer bezochten 17 bedrijven. In dertien gevallen werd proces-verbaal opgemaakt. In alle gevallen betrof het een overtreding van de Wet Milieubeheer. De bedrijven bleken gevaarlijke stoffen niet op de voorgeschreven manier op te bergen.

Op dinsdag werd ook al een dergelijke controle in Den Helder gehouden. Hierbij werden 21 bedrijven bezocht. Dit leverde toen 12 processen-verbaal op.

Man beroofd van geld

Heerhugowaard, woensdag 22 juni 2005.

Woensdagmiddag 12.00 uur is een 73-jarige man uit Heerhugowaard beroofd van zijn geld. Dit gebeurde op de Middenwaard. Direct nadat het slachtoffer geld had gepind werd hij aangesproken door een ongeveer 40-jarige, negroïde man. Deze wilde in eerste instantie geld wisselen maar griste plotseling het net gepinde geld uit de hand van het slachtoffer. Van de kleding van de dader is alleen bekend dat hij een donker overhemd droeg.

Snelheidscontroles

Obdam/Spierdijk, woensdag 22 juni 2005.

Op de Braken in Obdam en de Spierdijkerweg in Spierdijk werden snelheidscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden 8 bestuurders betrapt op een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 135 km/u terwijl op genoemde wegen een snelheidslimiet geldt van 80 km/u. Van de bestuurder van deze auto, een 51-jarige man uit Hoogwoud, werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij de maximumsnelheid met meer dan 50 km/u had overschreden. Daarnaast werd een bestuurder bekeurd omdat hij vanuit zijn auto telefoneerde zonder gebruik te maken van een handsfree set.

Hoorn, woensdag 22 juni 2005.

Op de Ysselweg en de Weel wegen met een snelheidslimiet van 50 km/u - werden snelheidscontroles gehouden. Hierbij werden negen bestuurders betrapt op snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid werd gemeten op de Weel en bedroeg 86 km/u.

Den Oever, woensdag 22 juni 2005.

Op de Rijksstraatweg werd woensdagmorgen een snelheidscontrole gehouden waarbij meer dan 10% van de gecontroleerde voertuigen te snel reden. Van de 280 gecontroleerde voertuigen reden er namelijk 30 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/u terwijl ter plaatse een snelheidsbeperking geldt van 80 km/u.

Man valt uit boom bij het redden van een kat

Enkhuizen, woensdag 22 juni 2005.

Woensdagmiddag raakte een 45-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats, gewond nadat hij uit een boom was gevallen. Dit gebeurde op het Noorderland. De man zag een kat in de boom zitten die daar kennelijk niet meer uit durfde komen. Hierop hij besloot het dier uit de boom te halen. Toen hij zich zon 4 meter boven de grond bevond verloor hij echter zijn evenwicht en viel op de grond. Hierbij kwam hij op zijn rug terecht. Zijn vriendin, een 40-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, raakte gewond aan haar arm toen zij probeerde haar vriend op te vangen. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.

Bouwmachine gestolen vanaf bouwterrein

Zwaag, woensdag 22 juni 2005.

In het afgelopen weekend is vanaf een bouwplaats aan de Marowijne een bouwmachine (een zogenaamde verreiker) weggenomen. Om bij de machine te komen werd een hekwerk rondom de bouwplaats vernield. Het apparaat is van het merk Matbr, type TS 300 en geel van kleur. Op de giek staat de tekst: Nuland verhuur Breezand. Het apparaat vertegenwoordigt een waarden van ongeveer 70.000,-.

Man gewond na ongeval

Alkmaar, woensdag 22 juni 2005.

Woensdagavond is een 57-jarige man uit Alkmaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Noorderkade. De man stak, rijdend op zijn fiets, plotseling de rijbaan over en werd daarbij aangereden door een personenauto bestuurd door een 66-jarige vrouw uit Alkmaar. De fietser raakte daarbij gewond aan zijn hoofd en is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Rijden onder invloed van alcohol

Den Helder, woensdag 22 juni 2005.

Woensdagavond werd een 44-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder aangehouden op de Tuintjesweg. Bij controle bleek namelijk dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 545 ug/l. Dat is nagenoeg 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Inbreker overlopen

Noord-Scharwoude, donderdag 23 juni 2005

In de nacht van woensdag op donderdag werd een inbreker betrapt bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Dorpsstraat. Voorbijgangers zagen dat de man bezig was om een raam te forceren en spraken hem aan. Vervolgens bedreigde de verdachte één van hen met een mes of schroevendraaier en rende vervolgens weg in de richting van de Spoorstraat. Ondanks dat hij werd achterna gezeten door een aantal getuigen wist de man te ontkomen. Van de dader is geen goed signalement bekend.