Gemeente Amsterdam

Pniëlkerk in gebruik als theater en huisartsencentrum

Open huis tijdens Bos en Lommerfestival

23 juni 2005
---
webmaster

Begin juni is de laatste hand gelegd aan de verbouwing van de Pniëlkerk in stadsdeel Bos en Lommer. Na deze grondige renovatie is de voormalige Gereformeerde Kerk aan de Bos en Lommerweg omgetoverd tot een modern theater en een huisartsencentrum.

Renovatie

Woningcorporatie Het Oosten heeft een paar jaar geleden de Pniëlkerk aangekocht om daarin een theater voor Podium Mozaïek en een onderdak voor een nieuw huisartsencentrum te huisvesten. Vanaf september 2004 is hard gewerkt om tot dit eindresultaat te komen. Vanaf begin juni is Bos en Lommer een bijzonder theater en een modern huisartsencentrum rijker. De renovatie was in handen van het ontwikkelingsbedrijf Het Oosten Kristal en heeft in nauw samenwerking met de nieuwe bewoners plaatsgevonden. Het Oosten Kristal wil onder andere met dit project een bijdrage leveren aan de `upgrading' van Bos en Lommer.

Podium Mozaïek

Podium Mozaïek is een cultuurpodium op het gebied van wereldmuziek, theater, kleinkunst en dans uit binnen- en buitenland. Met het gereedkomen van het theater staat Podium Mozaïek op de drempel van een nieuwe periode. Er kan nu daadwerkelijk gewerkt worden met culturele programma's en verhuur van de ruimte voor velerlei culturele en zakelijke activiteiten. Naast het culturele programma is er de mogelijkheid te genieten van de wereldkeuken in het Theatercafé Mozaïek.

Huisartsencentrum Pniël

Het is moeilijk om nieuwe huisartsen te werven in een wijk met veel allochtonen. Op verzoek van de Amsterdamse Huisartsen Vereniging is daarom ook ruimte voor een nieuw huisartsencentrum aan het verbouwprogramma toegevoegd. Sinds begin juni zijn hier vier huisartsen gevestigd en voorzien zij in de dringende behoefte aan huisartsen in stadsdeel Bos en Lommer. Op deze pagina Renovatie Podium Mozaïek Huisartsencentrum Pniël Zie ook Bos en Lommerfestival