Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 juni 2005

Gewonde bij aanrijding

Het niet verlenen van voorrang leidde tot aanrijding tussen twee personenauto's

Hengelo

Woensdagmiddag 22 juni vond omstreeks 16.00 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de kruising Oldenzaalsestraat/Pentropsdijk in Hengelo. Een 75-jarige automobiliste uit Hengelo reed op de Pentropsdijk en verleende op genoemde T-kruising geen voorrang aan een voor haar van links komende auto, bestuurd door een 72-jarige vrouw uit Hengelo. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding, waarbij de 72-jarige vrouw een hersenschudding opliep. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-077601)

Eenzijdig ongeval

De vijf inzittenden van de auto zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht

Hengelo

Woensdagavond 22 juni vond omstreeks 22.50 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Zwavertsweg in Hengelo. Een 22-jarige bestuurder zat samen met nog een man en twee vrouwen (allen afkomstig uit Hengelo) in de auto. De 22-jarige hoorde plotseling een knappend geluid bij het wiel van de auto. Hij verloor de macht over het stuur waarna de auto over de kop sloeg. Alle inzittenden zijn met nog onbekend letsel voor controle per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De auto werd afgesleept en zal technisch onderzocht worden. (05-077761)

Aanhouding na vernieling

Politie houdt man aan op verdenking van vernieling van een pergola

Hengelo

Politieagenten hielden woensdagavond 22 juni omstreeks 23.40 uur een 29-jarige Hengeloër aan. De man wordt ervan verdacht eerder die avond een pergola vernield te hebben in de tuin van een woning aan de Agonstraat in Hengelo. De dochter des huizes had lawaai gehoord en gezien dat iemand de pergola vernielde. Zij en haar 44-jarige vader zijn achter de dader aangelopen. De inmiddels gealarmeerde politie hield de verdachte even later in zijn woning aan. De 29-jarige man verkeerde onder invloed van alcohol en is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Door de 44-jarige bewoner is aangifte gedaan. (05-077757))

Auto in brand gestoken

Auto blijkt afgelopen nacht in Almelo gestolen te zijn; politie zoekt getuigen

Hengelo, Almelo

Woensdagavond 22 juni werd omstreeks 22.10 uur melding gemaakt van een autobrand aan de Sportlaan Driene in Hengelo. De brandweer bluste de brand. De auto is in brand gestoken. Het gaat om een Volkswagen Golf, die woensdag in Almelo gestolen. Eigenaar is een 25-jarige vrouw in Almelo. Van de diefstal is nog geen aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden. Zij kunnen dit doen via het nummer 0900-8844. (05-077744)

Verdachten aangehouden

Na melding van diefstal van emballage houdt de politie vier verdachten aan

Hengelo

Woensdagavond 22 juni werd omstreeks 18.25 uur gemeld dat een groep mannen emballage aan het stelen waren bij een supermarkt aan de Christiaan Langefeldstraat in Hengelo. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en zagen kans drie verdachten in de omgeving aan te houden. De verdachten zijn allen afkomstig uit Hengelo en van resp. 15, 16 en 24 jaar. De 16- en 24-jarige verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. De 15-jarige jongen is na verhoor heengezonden. Donderdagmorgen 23 juni hield de politie een vierde verdachte, een 22-jarige, bij zijn woning in Hengelo aan. Ook hij is inmiddels in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Een deel van de groep is mogelijk eveneens betrokken bij een bedreiging, die woensdagmiddag plaatsvond aan de Noordelijke Esweg in Hengelo. Hiervan moet nog aangifte worden gedaan. Verder wordt de 22-jarige man nog verdacht van diefstal van de fiets van een 35-jarige man uit Hengelo, hetgeen eveneens woensdagmiddag plaatsvond. Tegen de aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Nader onderzoek volgt. (05-077648, 05-077646, 05-077635)

Aanhouding na mishandeling

Politie houdt verdachte aan nadat deze een hem bekende man mishandeld heeft

Almelo

Politieagenten hielden woensdagavond 22 juni rond 21.30 uur een 22-jarige man uit Almelo in zijn woning aan. De man had eerder die avond een hem bekende 24-jarige man uit Vriezenveen meerdere keren geslagen. De 24-jarige had op de Begoniastraat in Almelo gefietst toen de 22-jarige hem met de auto had afgesneden, was uitgestapt en klappen had uitgedeeld. De 24-jarige man had hierdoor zwellingen in zijn gezicht en pijn in zijn nek opgelopen. Hij deed inmiddels aangifte. De 22-jarige man bekende de 24-jarige geslagen te hebben. Hij was kwaad geweest omdat hij gehoord had dat de 24-jarige man bepaalde uitspraken over hem had gedaan. De verdachte werd na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (05-077711)

Fietsendief betrapt

Man probeert gestolen fiets mee te nemen in trein, getuige maakt stadswachten hierop attent

Enschede

Woensdagmiddag 22 juni om ongeveer 14.55 uur werd doorgegeven dat twee Stadswacht medewerkers op het Stationsplein in Enschede een man vasthielden die met vermoedelijk een gestolen fiets was aangetroffen. Ter plaatse bleek dat de Stadswachten door een getuige, waarvan de personalia niet bekend zijn geworden, waren aangesproken op het Stationsplein. Deze getuige had gezien dat een man een nog afgesloten fiets had meegenomen en daarmee was weggelopen richting de gereedstaande treinen. In de trein, die klaar stond om weg te rijden richting Duitsland, werd een 32 jr. man uit Ahaus aangetroffen met bij zich een nog afgesloten fiets. De man en fiets zijn meegenomen en overgedragen aan de politiemensen. Toen de politiemensen met man en fiets aan het bureau kwamen meldde zich daar een 25 jr. Enschedese die aangifte wilde doen van diefstal van haar fiets. De fiets die bij de 32 jr. Duitser werd aangetroffen bleek nu de gestolen fiets van de 25 jr. te zijn. De zaak is afgehandeld en de 32 jr. is na verhoor met een door justitie opgelegde boete van 270 euro, weer heengezonden. De fiets is terug naar de rechtmatige eigenaresse. (05-077527)

Fiets met hulpmotor terecht

Na een kort onderzoek is een gestolen fiets met hulpmotor weer teruggevonden, man aangehouden

Enschede

Woensdag de 22 juni, werd overdag een fiets met hulpmotor gestolen van een 67 jr. Enschedeër. Deze fiets was ontvreemd op de Slijpsteen in Enschede. De 67 jr. was zelf al op onderzoek uitgeweest en had een vermoeden waar de fiets mogelijk zou kunnen zijn. Toen de politiemensen woensdagavond de 22e omstreeks 23.00 uur op het door de aangever opgegeven adres gingen kijken, werd daar inderdaad de fiets met hulpmotor aangetroffen. De 38 jr. bewoner verklaarde dat hij die fiets net had gekocht van een hem onbekend persoon. Hij kon dit verder niet aannemelijk maken en werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. In de berging van zijn woning werd tevens een herenfiets aangetroffen die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig is. De fiets met hulpmotor en deze herenfiets zijn ook overgebracht naar het bureau. De 38 jr. is voor verder onderzoek opgesloten. Aan het bureau bleek bovendien dat hij nog een drietal boetes heeft openstaan van in totaal ruim 195 euro of vier dagen gevangenisstraf. (05-077765)

Notoire winkeldief betrapt

Veelplegende winkeldief aangehouden en mag zich bij justitie verantwoorden

Enschede

Een politieagente die in vrije tijd in het winkelcentrum aan de Wesselernering in Enschede liep, zag dat door twee personen, een man en een vrouw, spullen werden weggenomen bij een winkel in dit centrum. Zij gaf daarbij door dat de twee wegreden op een bromfiets. Beiden werden op de bromfiets, met bij zich de gestolen spullen, aangetroffen op de hoek Wesselerbrinklaan - Vlierstraat in Enschede. De twee, een 48 jr. Enschedeër en een 50 jr. Enschedese, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De gesloten goederen, een partytent en een parasol, werden terugbezorgd bij de winkel waar e.e.a. was ontvreemd. Aan het bureau verklaarde de 48 jr. man dat alleen hij verantwoordelijk was geweest voor de diefstal en dat zijn vriendin er niets mee te maken had. Deze laatste is na verhoor weer heengezonden. De 48 jr. is in verband met het zijn van stelselmatige dader, in verzekering gesteld en opgesloten. Hij wordt vrijdag de 24e bij justitie in Almelo voorgeleid. (05-077330)

Jan Camphuis, Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --