Ministerie van Defensie


---


---

Zes Nederlanders in finales 1ste Internationaal Militair Zelfverdedigingsgala

23-6-2005 12:48:00

Zes Nederlandse militairen hebben zich weten te plaatsen voor de finales van het 1ste Internationaal Militair Zelfverdedigingsgala in het Topsportcentrum Rotterdam. Judoka's kapitein Mark Huizinga en wachtmeester Alexander Moonen, taekwondoka's sergeant Dennis Bekkers en soldaat 1 Antwan Janse en boksers wachtmeester Husnu Kocabas en marinier Daniël Kooij strijden vanavond (23 juni) om de titels.

Huizinga (-90kg) was woensdagmiddag in zijn voorrondewedstrijd te sterk voor de Bulgaar Aliosha Stoianov. In de halve finale won hij met ippon van de Slowaak Anton Minarik. In de finale neemt hij het op tegen de Pool Patryk Janik. Moonen (+90kg) schakelde in de voorrondes de Algerijn Foyad Mahor-Bacha uit. In de halve finale won hij met ippon van de Bulgaar Ivan Borisav. Tijdens de eindstrijd komt hij in actie tegen de Slowaak Zoltan Palkovacs.

Bekkers (-68kg) overklaste woensdag zijn tegenstander uit Luxemburg, Marco Da Silva. In de slotronde neemt hij het op tegen Hassan Ustun uit Turkije. Janse (+80kg) komt uit tegen Murat Sarimesinli uit Turkije.

Kocabas versloeg in de halve finale de Algerijn Radouene Hedrouk. Met twintig punten verschil werd zijn wedstrijd in de derde ronde stilgelegd; het niveauverschil was volgens de scheidsrechter te groot te worden. Vanavond bokst hij in de eindstrijd tegen de Bulgaar Samet Hiuseinov. Kooy won de halve finale woensdag van de Tunesiër Moez Radaoui. Hij komt nu uit tegen de Fransman Herbert Danois.

De finales van het boksen, judo en taekwondo vinden vanaf 19.00 uur plaats in het Topsportcentrum Rotterdam. Er zijn nog gratis kaarten beschikbaar voor het publiek. Deze kunnen worden gereserveerd via www.cism.nl.

Het 1ste Internationaal Militair Zelfverdedigingsgala wordt georganiseerd door het Bureau Internationale Militaire Sport (BIMS) van Defensie. Aan het sportevenement nemen militaire sporters uit vijftien landen deel. Het gaat om deelnemers uit Algerije, Azerbeidzjan, België, Bulgarije, Denemarken, Frankrijk, Letland, Litouwen, Luxemburg, Marokko, Polen, Tunesië en Turkije.