Watermanagement China en World Press foto's op postzegel

23.06.2005 / 13:42 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Tpg post

TPG Post Persbericht
Datum
23 juni 2005


TPG Post maakt postzegeluitgiften tweede helft 2005 bekend

TPG Post heeft voor de tweede helft van dit jaar bijzondere postzegeluitgiftes op het programma staan. TNT en China Post bekronen hun samenwerking met twee postzegels. Bijzonder is dat het ontwerp zowel in China als in Nederland als postzegel uitkomt. Het 50-jarige World Press Photo ontvangt een speciaal ontworpen postzegelvelletje met daarop de winnende foto's uit de afgelopen 50 jaar van de jarige organisatie.

Tevens schenkt TPG Post in haar postzegeluitgiftes aandacht aan de heropening van het Nederlands Spoorwegmuseum en zet zij de postzegelserie Mooi Nederland voort. Eind november komen de Decemberzegels, de Goede Doelenzegels en de Persoonlijke Decemberzegels uit om de vele kerst- en nieuwjaarswensen een feestelijk tintje te geven.

Watermanagement in China en Nederland
22 September bezegelen China Post en TNT hun intensieve samenwerking op het gebied van internationaal expresvervoer met twee Priority-postzegels. De Chinese ontwerper van de postzegels heeft als onderwerp gekozen voor watermanagement, een gemeenschappelijk thema dat voor beide landen van groot belang is. Het ontwerp verbeeldt bescherming van het land met behulp van molens en benutting van het water door irrigatie van bouwland door een waterrad.

50 Jaar World Press Photo
World Press Photo is opgericht in Nederland en ondersteunt en promoot internationaal het werk van professionele persfotografen. World Press Photo bestaat dit jaar vijftig jaar. Op 8 oktober ontvangt deze jubilerende organisatie tien eigen postzegels. De winnende jaarfoto's van de afgelopen 50 jaar zijn door World Press Photo ter beschikking gesteld. Al deze foto's zijn verwerkt op het postzegelvelletje.

Viering heropening Spoorwegmuseum
Na een grootschalige verbouwing is het Spoorwegmuseum weer open. Het Maliebaanstation (1874) is geheel in oude luister hersteld en daarachter is een compleet nieuw museum gebouwd. Voor TPG Post is deze heropening een mooie aanleiding om een postzegelvelletje met vier verschillende postzegels uit te geven waarop historische en nieuwe treinen een prominente rol spelen.

Serie Mooi Nederland
De serie Mooi Nederland zet vanaf dit jaar én in 2006 en 2007 elke keer tien Nederlandse woonplaatsen met een culturele en/of historische waarde in het zonnetje met een eigen postzegel. Uniek aan deze serie is dat de postzegels alleen in de desbetreffende plaats en bij de Collect Club te koop zijn. Op 9 augustus krijgen Amsterdam en Bolsward hun eigen postzegel. Op 14 oktober zijn Roermond en Papendrecht aan de beurt. Tevens verschijnen op 14 oktober twee verzamelvelletjes waarop de tien uitgegeven postzegels van dit jaar in de serie Mooi Nederland zijn samengebracht. Deze velletjes zullen landelijk verkrijgbaar zijn.

Weken van de Kaart
In 2005 vindt voor de vierde keer de actie Nationale Weken van de Kaart plaats, die het verzenden van wenskaarten onder de aandacht brengt. TPG Post geeft bijpassende postzegels uit.

Kinderpostzegels
Ook dit jaar geeft TPG Post in samenwerking met Stichting Kinderpostzegels Nederland een velletje met zes verschillende kinderpostzegels uit. Kinderen uit heel Nederland zetten zich begin september in om miljoenen zegels te verkopen. Met de 0,19 eurocent bijslag per postzegel financiert Kinderpostzegels projecten en programma's voor kinderen die het niet gemakkelijk hebben. Dit jaar heeft Dick Bruna het thema 'veilig en wel' verbeeld in tekeningen met nijntje en haar vriendjes.

Decemberzegels, Goede Doelenzegels & Persoonlijke Decemberzegels De klant kan ook dit jaar voor het versturen van zijn decemberwensen kiezen uit drie soorten postzegels. Vanaf 24 november zijn de Decemberzegels verkrijgbaar. Naast deze postzegels met een kortingstarief van 0,29 eurocent zijn er dit jaar ook weer de Goede Doelenzegels. De bijslag van 0,10 eurocent op deze zegels komt ook dit jaar weer ten goede aan tien goede doelen. Als laatste kan de verzender ook kiezen voor een Persoonlijke Decemberzegel. In dit concept kan de klant een eigen foto op de postzegel plaatsen, waardoor zijn kerst- en nieuwjaarswensen een nog persoonlijker karakter krijgen.