Schikking Duisenberg-Dexia: meer geld terug via procedure

23.06.2005 / 13:42 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Lease proces b.v.

PERSBERICHT

Mr G. van Dijk van Leaseproces over het schikkingsvoorstel Duisenberg-Dexia: Gedupeerde beleggers krijgen veel meer geld terug via een procedure

Vandaag werd bekend dat de meerderheid van de leden van de stichting Leaseverlies het bemiddelingsvoorstel Duisenberg-Dexia heeft goedgekeurd. Dit betekent dat alle aandelenleasebeleggers op korte termijn een concreet voorstel zullen ontvangen, waarop zij ja of nee kunnen zeggen. Voor de meeste beleggers betekent het voorstel dat zij hun zogenaamde restschuld (het geleden koersverlies), of een deel daarvan, niet meer hoeven te betalen. De door hen ingelegde bedragen zijn zij dan echter definitief kwijt. Dat gaat meestal om veel geld.

Uit recente uitspraken blijkt dat veel beleggers via een procedure die inleg wél terug kunnen krijgen. Ger van Dijk van Leaseproces, een kantoor dat procedeert voor gedupeerde aandelenleasebeleggers: "De beleggers doen er verstandig aan om hun dossier door een deskundige, zoals een advocaat of een kantoor als Leaseproces, te laten onderzoeken. Zij weten dan wat hun kansen in een procedure zijn en hoeveel geld zij daarmee terug kunnen krijgen. Het is natuurlijk zonde om geld waar je volgens de rechter recht op hebt te laten liggen." Volgens Van Dijk zijn de kosten van zo'n onderzoek meestal heel betaalbaar. Bij Leaseproces kost dat bijvoorbeeld 125 euro, waarbij de cliënt dat bedrag niet hoeft te betalen als het advies negatief uitvalt.

Van Dijk meent dat de beleggers geen risico lopen met een rechtszaak.

Hij zegt: "De voorzitter van de stichting Leaseverlies heeft in een interview met De Telegraaf gezegd dat zo'n procedure een onzekere afloop heeft en hoge advocatenkosten met zich meebrengt. Dit is echter klinklare onzin. Veel advocatenkantoren voeren zogenaamde collectieve procedures, die slechts enkele honderden euro's per persoon kosten." Leaseproces zelf voert de procedures op basis no cure no pay, waarbij alle kosten van de procedure voor rekening van Leaseproces komen en de cliënt alleen een percentage van het resultaat betaalt, dat wil zeggen het bedrag dat meer binnengehaald wordt dan het schikkingsvoorstel.

Hij vervolgt: "Uit het feit dat wij deze zaken op basis no cure no pay aannemen, kunnen de beleggers de conclusie trekken dat wij overtuigd zijn van een goede afloop, want anders zouden wij daar natuurlijk niet aan beginnen." Hij wijst er verder op dat de beleggers bovendien geen risico lopen omdat de kans dat de rechter minder zal toewijzen dan het schikkingsvoorstel in de meeste gevallen nihil is.

MEER INFORMATIE
Meer informatie over Leaseproces: www.leaseproces.nl
Voor vragen, interviewaanvragen of bemiddelen in het contact leggen met gedupeerden, kunt u contact opnemen met Mr. Kim Vosveld. Telefoon 06 44 662 803. Mail: k.vosveld@leaseproces.nl