NPI: Voorzitter RHC spreekt actievoerend politiemensen toe.

23.06.2005 / 14:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nederlands politie instituut

Voorzitter Bob Visser van de Raad van Hoofdcommissarissen (RHC) heeft donderdagmiddag actievoerende politiemensen op het Haagse Malieveld toegesproken en gecomplimenteerd met het ordelijke verloop van de acties. 'De burgers hebben er geen last van gehad en de noodhulp was steeds gewaarborgd', aldus Visser. Daarnaast riep hij de vakbonden op om na het massaal afgegeven signaal, er voor te zorgen weer aan de onderhandelingstafel terecht te komen.

Op het Malieveld in Den Haag demonstreerden politiemensen uit zorg om de uitwerking van het Sociaal Akkoord in de arbeidsvoorwaarden. De voorzitter van de RHC benadrukte dat ook korpschefs politiemensen zijn. 'Wij horen en zien dagelijks dat politiemensen in de dagelijkse uitvoering van hun werk veel voor hun kiezen krijgen. Wij maken ons er zorgen dat de zwaarte van het politiewerk onvoldoende wordt gewogen.'Visser noemde het jammer dat er nog geen opening voor overleg is. De RHC is met de vakbonden van mening dat de politie een bijzondere beroepsgroep is. 'Daarvoor moet aandacht zijn bij de uitwerking van het Sociaal Akkoord'.

8)'Ik heb er echter vertrouwen in, dat we er aan de onderhandelingstafel gaan uitkomen. Want uiteindelijk moeten daar de zaken gedaan worden. Jullie hebben met velen laten zien dat het ernst is, dat kan niemand ontgaan zijn', aldus de voorzitter van de RHC donderdagmiddag op het Haagse Malieveld.

Noot redactie (