Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sorbo na 43 jaar voor het éérst 'in vloeibaar'

Allesreiniger Blue Wonder na bijna 60(!) jaar in nieuw jasje

Sorbo®, één van de laatste oer-Hollandse merken, gaat na 43 jaar voor het éérst in vloeibaar. Met de alles- én speciaalreiniger Blue Wonder. Een product dat zich al bijna 60 jaar, in alle anonimiteit, ruimschoots heeft bewezen. Tot in de jaren '70 bij de professionele gebruiker, daarna bij een select aantal enthousiaste consumenten.

De wonderen zijn de wereld niet uit. Producten komen en gaan, Blue Wonder, het geesteskind van de Beverwijkse scheikundeleraar Jur Groenhof, bleef altijd bestaan. Tientallen jaren zónder substantiële marketingbudgetten en met een zeer bescheiden distributie. Maar Blue Wonder had en heeft een unieke eigenschap: een schoonmaakmiddel dat zowel een alles- als speciaalreiniger is. En díe wonderreiniger is nu door Sorbo doorontwikkeld. Helemaal op zeepbasis, dus 100% veilig en biologisch afbreekbaar.

Alle supermarkten doen mee (op één na)
Het streng bewaarde geheim van Blue Wonder zijn de verschillende reinigingsmiddelen in één fles. Deze superieure reiniger, die álles kan reinigen, is zo goed ontvangen door de handel, dat in amper drie maanden tijd een nagenoeg volledige distributie is opgebouwd. Alle relevante Nederlandse retailketens (op één na) nemen Blue Wonder op in hun schappen.

Eerste vloeibare schoonmaakproduct voor Sorbo
Voor Sorbo zelf is de introductie van Blue Wonder een historische doorbraak. Na 43 jaar komt de oer-Hollandse hulp in huis met een vloeibare schoonmaakoplossing. Eveneens nieuw: voor het eerst in de geschiedenis van Sorbo komen de schoonmaakhulpmiddelen (hardware, zeg maar de borstels en de sponsen) en de vloeibare reinigingsmiddelen (software) - náást elkaar in het schap te staan. Logisch eigenlijk, want de schoonmaakhard- en software zijn ook in het gebruik onverbrekelijk met elkaar verbonden.

Schoonmaken zonder risico's - 1.001 toepassingen
Bijzonder aan Blue Wonder is de combinatie van alles- en speciaalreiniger, en dat zonder alles aantastende agressieve zuren. Blue Wonder reinigt niet alleen gladde oppervlakken - dat kan iedere zichzelf respecterende allesreiniger - maar ook ruwe oppervlakken en stoffen. Naast de normale schoonmaakklussen is Blue Wonder inzetbaar als wasversterker in de was- en vaatwasmachine, als 'vlekkenkoning' voor alle mogelijke stoffen en reiniger van zachte en harde vloeren (ook buiten). De eerlijkheid gebiedt te vertellen dat Blue Wonder net niet alles reinigt. Zo introduceert Sorbo eind 2005 een speciale sanitairreiniger voor het bestrijden van overmatige kalkaanslag.

Verbeteringen
Een product dat zichzelf al tientallen jaren verkoopt, is goed. En wat goed is, moet je koesteren. Blue Wonder blijft dus vier(!) keer geconcentreerder dan de meeste andere allesreinigers. Wel nieuw zijn de fles, de toevoeging van een frisse geur, een verbeterde verpakking met maatbeker en duidelijke mengformules voor een optimaal schoonmaakresultaat.

Géén kindvriendelijke sluiting
De wonderen zijn de wereld niet uit. Nederland, schoonmaakland bij uitstek, maakt kennis met Blue Wonder. Hierdoor worden de keukenkastjes aanzienlijk leger, want allerhande speciaalreinigers voor allerhande spullen zijn echt onzin. Last but not least: Blue Wonder is volledig biologisch afbreekbaar en hartstikke veilig. De eerste alles- en speciaalreiniger zónder kindvriendelijke sluiting.

Zie ook: http://www.sorbo.com.